TicWatch C2 -älykello ja TicPods Free -kuulokkeet julki - tässä ensituntumat

Kiinalainen Mobvoi on esitellyt uuden TicWatch C2 -älykellonsa Lontoossa pitämässään tilaisuudessa. Myös Suomen markkinoille saapuva uutuus päivittää aiempien Ticwatch S:n ja Ticwatch E:n ominaisuuskattausta säilyttäen kuitenkin edullisen hinnan.

Mobvoi TicWatch C2 on alemman hintaluokan älykello Android-pohjaisella Wear OS -käyttöjärjestelmällä, jota on höystetty yhtiön omilla sovelluksilla. Suomessa TicWatch C2 julkaistaan 6. joulukuuta 199,90 euron hintaan, ja saatavilla on kolme värivaihtoehtoa: musta, platina ja ruusukulta.

Mobvoi TicWatch C2 on nyt ennakkotilattavissa Mobvoin verkkokaupasta. Avajaistarjouksena kellon saa omakseen 10 prosentin alennuksella, kunhan tilauksen tekee 27. marraskuuta mennessä.

Mobvoi TicWatch C2:n tekniset tiedot

 • Google Wear OS -käyttöjärjestelmä
 • 1,3 tuuman OLED-värikosketusnäyttö 360 ×360 pikselillä
 • Kaksiytiminen Qualcomm Snapdragon Wear 2100 -järjestelmäpiiri
 • 512 megatavua RAM-käyttömuistia
 • 4 gigatavua tallennusmuistia
 • Mikrofoni ja kaiutin
 • Wi-Fi 802.11b/g/n / Bluetooth 4.1 -yhteydet
 • Optinen rannesykemittari
 • GPS / GLONASS / BDS -paikannus
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin
 • 300 milliampeeritunnin akku, lataus magneettisesti kiinnittyvällä kaapelilla
 • IP68-luokiteltu pölyn- ja vedenkestävyys (upotus 1 metrin syvyyteen 30 minuutiksi)
 • Halkaisija: 42,8 millimetriä, paksuus: 13,1 millimetriä, 20 millimetrin ranneke (musta ja platina)
 • Halkaisija: 42,8 millimetriä, paksuus: 12,8 millimetriä, 18 millimetrin ranneke (ruusukulta)

Tyylikäs ulkomuoto

TicWatch C2 on ulkoisesti tyylikäs älykello, joka on myös edeltäjiään hieman sirompi. Uutuus on varustettu 1,3 tuuman OLED-näytöllä ja 360 x 360 pikselin tarkkuudella. TicWatch C2:n kellotaulun reunukset ovat ruostumatonta terästä, mutta kellon takaosa puolestaan on muovia.

Yhteensä kellotaulun halkaisija on 42,8 millimetriä ja paksuus versiosta riippuen joko 13,1 tai 12,8 millimetriä, mikä tarkoittaa uutuuden sopivan mukavanlaisesti myös ohuempaan ranteeseen. Kello on edelleen kohtalaisen paksu, mutta toisaalta erittäin kevyen tuntuinen.

TicWatch C2:ssa on kaksi painiketta kellon oikealla laidalla, mikä on tervetullut uudistus ainakin vasemmassa kädessä kelloa käyttävälle. TicWatch C2:n jokainen värivaihtoehto näyttää hintaistaan kalliimmalta ja myös nahkaiset rannehihnat tukevat laatuvaikutelmaa. Ikävä kyllä rannekkeet ovat edelleen Mobvoin omaa tuotantoa, joten vaihtohihnat on ostettava Mobvoilta itseltään. Ranteessa TicWatch C2 tuntuu erittäin mukavalta etenkin keveytensä ansiosta. Lisäksi etenkin ruusukultainen värivaihtoehto sopii pienemmän kokonsa myötä erinomaisesti myös ohuempaan ranteeseen.

Wear OS ja Mobvoin omat mausteet

Ensituntumalta Mobvoi TicWatch C2 vaikuttaa etenkin hintaansa nähden laadukkaalta. Wear OS, jota ennen Android Weariksi kutsuttiin, on tätä nykyä jo varsin hyvin varustettu älykellojen käyttöjärjestelmä ja sen vahvuus, ilmoitusten monipuolisuus, on läsnä myös Mobvoin uutuudessa. Lisäksi Wear OS mahdollistaa lähes rajattoman kellotaulumäärän lataamisen, joten TicWatch C2:n ilmettä voi vaihtaa vaikka päivittäin.

TicWatch C2:lla onnistuu totuttuun tapaan muun muassa ilmoitusten vastaanottaminen ja tarkastelu, navigointi sekä Google Assistantin käyttö, joka on yksinkertaistetusti mahdollista myös suomeksi. Myös puheluiden puhuminen on mahdollista silloin, kun kello on yhdistettynä älypuhelimeen Bluetooth 4.1 -yhteyden kautta. Edeltäjämalleissa äänenlaatu puheluissa oli varsin alhainen, joten nähtäväksi jää, onnistuuko TicWatch C2 paremmin. Lyhyen testihetken aikana emme puheluita päässeet käytännössä kokeilemaan.

TicWatch C2:ssä on totuttuun tyyliin mukana myös Mobvoin omia sovelluksia esimerkiksi urheilusuoritusten seurantaa varten. Googlen Fit- ja Fit-treenit-sovellusten lisäksi käytettävissä ovat Mobvoin Health, Fitness, Heart Rate ja Step Ranking -sovellukset

Ensituntumalta hyvä älykello – yhdellä merkittävällä puutteella

TicWatch C2:ssä on erityisesti älykelloille suunniteltu Wualcomm Snapdragon Wear 2100 -järjestelmäpiiri, joka vaikutti ainakin ensituntumalta tarjoavan varsin sujuvan Wear OS -käyttökokemuksen. Qualcommilta on kuitenkin pian tulossa uusi Wear 3100 -järjestelmäpiiri, josta TicWatch C2 jää julkaisuajankohtansa myötä ikävä kyllä paitsi. Päivitetyllä järjestelmäpiirillä esimerkiksi akunkestoa olisi saatu hilattua ylöspäin, joten TicWatch C2:n julkaisun kanssa olisi voitu odottaa hieman pidempään ja varustaa uutuus kehittyneemmällä järjestelmäpiirillä.

Edeltävissä, edullisissa Ticwatch-malleissa akunkeston heikkous on ollut ikävä haittatekijä. TicWatch C2:ssä on 400 milliampeeritunnin akku, joka Mobvoin mukaan tarjoaa noin 48 tuntia käyttöaikaa. Ensituntuman perusteella akunkestosta ei tietenkään voi vetää sen kummempia johtopäätöksiä, mutta kellon käyttötapa epäilemättä vaikuttaa akunkestoon. Joka tapauksessa Mobvoin lupausten pitäessä paikkansa TicWatch C2:n kahden vuorokauden akunkesto lienee useimmille riittävällä tasolla.

TicWatch C2 on vesi- ja pölytiivis IP68-standardin mukaisesti, mikä on parannus esimerkiksi TicWatch E – ja TicWatch S -malleihin verrattuna, mutta ei edelleenkään mahdollista kello kädessä uimista. Mukana on nyt kuitenkin myös esimerkiksi lähimaksun mahdollistava NFC-teknologia. Kellolla lähimaksaminen vaatisi kuitenkin Google Pay -tuen, joten Suomessa TicWatch C2:lla maksamista saataneen vielä odotella jonkin aikaa.

Kokonaisuutena TicWatch C2 tarjoaa hintaansa nähden mukavan ominaisuuskattauksen, eikä valtavan suuria puutteita ensituntumalta tullut vastaan, lukuun ottamatta pian vanhentumassa olevaa järjestelmäpiiriä. Mobvoin edellisetkin niin ikään edulliset älykellot ovat olleet hintaluokassaan kovia kilpailijoita, ja myös TicWatch C2 vaikuttaa jatkavan kokonaisuutena hyvien Wear OS -älykellojen sarjaa.

TicPods Free -kuulokkeet

Mobvoi julkisti TicWatch C2:n ohella myös uudet TicPods Free -kuulokkeet. Muun muassa Applen AirPodseja muistuttavat kuulokkeet ovat IPX5-standardin mukaisesti vedeltä ja pölyltä suojatut ja tarjoavat varttitunnin latauksella 85 minuuttia kuunteluaikaa. Kuulokkeiden mukana toimitettavan latauskotelon kanssa yksi lataus takaa Mobvoin mukaan jopa 18 tuntia kuunteluaikaa – kunhan kuulokkeet muistaa välillä ladata kotelolla.

TicPods Free -kuulokkeet tukevat myös hipaisukomentoja, ja esimerkiksi oikeanpuoleista kuuloketta kahdesti napauttamalla voi aktivoida Google Assistant -virtuaaliavustajan. Myös musiikkitoiston ohjaaminen on mahdollista samankaltaisilla komennoilla. Lisäksi kuulokkeet tukevat vastamelutoimintoa mahdollisen mukavan kuuntelukokemuksen takaamiseksi.

TicPods Free -kuulokkeet julkaistaan punaisena, sinisenä ja valkoisena 129,99 euron hintaan.

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja