Ensikokemukset Huawei Watch GT:stä: Järkivaihtoehto älykellon ja sporttikellon välimaastossa – mukana Firstbeatin suomalaisosaamista

Huawei julkisti Mate 20 -sarjan uusien huippupuhelintensa ohella myös Huawei Watch GT -älykellon.

Watch GT on tulossa saataville sporttisempana ja klassisempana versiona, jotka tekniikaltaan ovat kuitenkin identtisiä. Ulkonäössäkään ei ole mahdottoman suurta eroa. Watch GT on varustettu pyöreällä 1,39 tuuman AMOLED-kosketusnäytöllä, jossa on 454×454 pikseliä. Itse kellon halkaisija on 46,5 millimetriä ja paksuus 10,6 millimetriä, painoa puolestaan on 46 grammaa ilman ranneketta. Kello on vedenkestävä 50 metrin syvyyteen asti.

Runko on ruostumatonta terästä ja kellotaulun reunus keraamia. Huawein mukaan kellon mustassa rungossa on erityinen käsittely sormenjälkien tarttumista ja toisaalta naarmuuntumista vähentämään. Painikkeita kellosta löytyy kaksi oikealta laidalta.

Ranteessa Watch GT tuntuu mukavalta, joskin hieman kookkaalta. Muotoilu on varsin maskuliininen.

Watch GT:ssä on panostettu erityisesti pitkään akkukestoon. Huawei Watch GT on varustettu Huawein omalla LightOS-pohjaisella käyttöjärjestelmällä Googlen Wear OS:n sijaan. Lisäksi laitteen teknisenä perustana on vähävirtainen ARM Cortex-M4 -pohjainen piiri, joka auttaa akunkeston pidentämisessä. Huawei Watch GT:n akun kapasiteetti on 420 milliampeerituntia. Huawein mukaan peruskäytössä sykemittauksella ja 90 minuutin harjoittelulla viikossa akku riittää kahden viikon käyttöön, ja pelkässä kellotilassa ilman sykemittausta jopa 30 päiväksi. Jatkuvaan GPS-paikannuskäyttöön akusta riittää virtaa 22 tunniksi.

Käytetyn vähävirtaisen piirin kääntöpuolena on hienoinen hidastelu ainakin vielä nykyisellä ohjelmistoversiolla esimerkiksi valikkoja selatessa. Käytettävyys ei kuitenkaan hirveästi kärsi, vaikkei ruudunpäivitysnopeus aivan sulavimmalla tasolla olekaan. Huawein oman käyttöjärjestelmän käyttöliittymä on melko intuitiivinen. Valitun kellotaulun, syketietojen, säätietojen sekä päivän aktiivisuusympyröiden välillä voidaan liikkua sivusuunnassa pyyhkäisemällä. Jos saisi toivoa, olisi mukava saada käyttöön tähän karuselliin useampi kellotaulu kerralla, sillä nyt kellotaulun vaihtaminen vaatii käytössä olevan kellotaulun pidempää painallusta ja uuden kellotaulun valintaa erillisestä valikosta.

Huawei Watch GT:n hinta Suomessa tulee olemaan 249 euroa, ja sekä klassisempi että sporttisempi Watch GT tulevat saataville tämän hetken tiedon mukaan marraskuun puolivälin paikkeilla.

Suomalaisen Firstbeatin uusinta tekniikkaa älykellossa

Sykemittaus tapahtuu Huawei Watch GT:ssä optisesti, mutta kokonaisuudessa hyödynnetään nyt myös tekoälyä. Tekoälyn ansiosta kello osaa nyt myös varoittaa poikkeuksista ja epätavallisuuksista sydämen sykkeessä. Huawein mukaan Watch GT lisäksi tunnistaa, missä kohdassa rannetta kello milläkin hetkellä sijaitsee. Tekoäly osaa poistaa syketiedoista esimerkiksi sellaiset ajanjaksot, joiden tiedot ovat virheellisiä sensorin osuttua luun päälle.

Uusi TruRelax-toiminto puolestaan pyrkii seuraamaan käyttäjän stressitasoa ja neuvoo ottamaan tarvittaessa rauhallisemmin. Lisäksi tarjolla on hengitysharjoitustoiminto sekä TruSleep-toiminto kehittyneeseen unenseurantaan.

Huawei Watch GT:n aktiivisuus- ja harjoittelutoiminnoissa hyödynnetään myös suomalaisen Firstbeatin osaamista. Kello osaa tarjota erilaisia käyttäjälle räätälöityjä harjoitusohjelmia. Firstbeatin ydinosaaminen on sykeanalyysissä. Kello yhdessä Huawei Health -terveyssovelluksen kanssa huomioi käyttäjän kunnon, jonka perusteella ne suosittelevat sopivan rankkaa harjoittelua.

Huawein lisäksi kelloista viime aikoina Firstbeatin teknologiaa on nähty Garminin sporttikellossa, Montblanc Summit 2:ssa sekä Withings Steel Sport HR:ssä.

”Huawein älykellossa on nyt käytössä uusinta teknologiaamme”, kommentoi Firstbeatin toimutusjohtaja Joni Kettunen. Huawein uutuudessa teknologia tulee tarjolla edullisemman hintaluokan rannelaitteessa, mikä voi auttaa tavoittamaan sille laajemman kohdeyleisön.

Kettunen pitää Huawein ratkaisua yksinkertaisemman aktiivisuus- ja harjoitustoimintoihin keskittyneen laitteen tarjoamisessa järkevänä, sillä älykelloissa juuri nämä toiminnot ovat toistaiseksi vedonneet käyttäjiin.

Huawei Watch GT tuntuu mielenkiintoiselta uutuudelta, joka yhdistää pitkän akkukeston, kattavat aktiivisuus- ja harjoittelutoiminnot sekä ilmoitusten esittämisen älypuhelimesta. Kohtuuhintaisena se voi olla hyvä vaihtoehto älykelloa hakevalle, jos vain muotoilu on vielä omaan makuun sopiva.

Laajempi testi Huawei Watch GT:stä on luvassa lähiviikkojen aikana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja