Ensitreffit-Salla paljastaa, millaiset välit hänellä on Lauriin nyt: "Ohjelmasta jäi hyviä ihmisiä elämääni"

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa viime kaudella mukana ollut Salla kertoo, että eli koko syksyn adrenaliiniryöpyssä. Samalla hän paljastaa, millaiset välit hänellä on tällä hetkellä Lauriin. 

Tamperelainen Salla oli mukana viime syksynä nähdyllä Ensitreffit alttarilla -kaudella. Hän tapasi ohjelmassa Laurin. Pariskunnan välillä nähtiin syvällisiä keskusteluja ja hauskanpitoa, mutta lopulta romanttiset tunteet jäivät uupumaan Laurin osalta. Pariskunta ilmoitti viimeisessä jaksossa, että eivät jatka yhdessä.

Noin vuosi sitten keväällä Salla haki ohjelmaan eikä osannut odottaa, millainen vuosi hänellä olisikaan edessään.

–  Minua on aina kiehtonut tässä ohjelmassa se, että aiemmilta kausilta on muodostunut pareja, jotka ovat vieläkin yhdessä. Se oli varmasti itsellänikin se syy, miksi päätin hakea mukaan. Viime keväänä minulla oli sellainen elämäntilanne, että ajattelin, että miksipä ei, Salla kertoo MTV Uutisten haastattelussa.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman haku seuraavalle kaudelle on tällä hetkellä auki. Salla kannustaa hakemaan mukaan ohjelmaan, mutta vain jos oma elämäntilanne on sellainen, että pystyy käymään koko prosessin läpi.

– Tämä on ollut hieno kokemus ja olen saanut tästä paljon positiivista elämääni. Mutta ennen mukaan hakemista suosittelen miettimään rehellisesti omaa elämäntilannetta. Se on pitkä prosessi, joten kannattaa tarkkaan puntaroida, että onko siihen resursseja. Onko se ajallisesti mahdollista? Onko elämäntilanne oikea? Onko oikeasti valmis sitoutumaan? Ohjelma vaatii paljon henkistä kapasiteettia, Salla kertoo.

– Mutta jos aidosti sydämessään tuntuu, että on valmis sitoutumaan ja tekemään sen työn, niin ehdottomasti kannattaa heittäytyä, Salla sanoo.

Katsojille ohjelma näytetään syksyllä, mutta osallistujien prosessi on alkanut jo keväällä pitkällä hakuprosessilla. Mikäli tulee valituksi ohjelmaan, alkavat kuvaukset alkukesästä ja jatkuvat pitkälle loppukesään. Ohjelmassa mukana oleville prosessi ei pääty siihen, koska vasta syksyllä julkisuus tulee mukaan kuvioon. Ohjelman ulostulon aikana ja sen jälkeen on käytävä läpi myös mahdollinen ero.

– Itse tunnen, että olen nyt vasta viimeisen kuukauden aikana päässyt kunnolla toipumaan koko prosessista. Siinä käydään niin syvällä siellä sielun syöväreissä ja analysoidaan omaa itseään paljon. Syvälliset keskustelut asiantuntijoiden ja kumppanin kanssa vaativat paljon energiaa ja saavat aikaa ajatustyötä.

Sallan mukaan tuo ajatustyö on jatkunut hänen kohdallaan vielä tähän päiväänkin asti.

– Olen peilannut paljon sitä, millainen ihminen olen. Koko syksy meni vähän sellaisessa adrenaliiniryöpyssä, kun joka viikko tuli uusi jakso. Vaikka en lukenut keskustelupalstoja, niin en voinut olla täysin huomaamatta, että asioista puhuttiin ja kirjoitettiin. Kyllähän se laittaa miettimään, että olenko tosiaan tällainen ihminen kuin minusta puhutaan. Myös se sellainen kaksoiselämä on kuluttavaa, kun täytyy salailla lopputulosta ja ihmiset herkästi kaduilla seuraavat, että onkohan tuo nyt sen kumppaninsa kanssa vai ei.

Tv-ohjelman tekemisen ajatus on Sallan mukaan vahvasti läsnä, kun kuvaukset ovat käynnissä. Hän kuitenkin tiedosti tämän aspektin jo hakiessaan ohjelmaan.

– Kyllä se oli koko ajan mielessä, että tässä tehdään myös tv-ohjelmaa. Kohtauksia saatetaan ottaa monta kertaa uudelleen. Mutta toisaalta se oli myös hyvin mielenkiintoista nähdä sekin puoli. Mitä ruudun takana tapahtuu.

Salla kertoo, että pystyi kuitenkin olemaan oma itsensä kameroiden edessä ja keskittymään toiseen ihmiseen tutustumiseen.

– Koen, että pystyin olemaan pääsääntöisesti oma itseni, mutta kyllä me olimme Laurin kanssa sopineet jo varhaisessa vaiheessa sellaiset aiheet, joista ei keskustella kameroiden edessä, hän kertoo.

Vaikka rakkautta ei ohjelmasta löytynyt, kertoo hän saaneensa ohjelmasta elämäänsä monta uutta ihmissuhdetta. Hän ystävystyi ohjelman kuvausten loppupuolella toisten osallistujien, Assin ja Hennin ,kanssa.

– Olemme Assin ja Hennin kanssa olleet paljon yhteyksissä ja olemme nähneet. Heistä tuli minulle ystäviä. Olemme olleet myös Laurin kanssa yhteyksissä. Vaihdamme hänen kanssaan välillä kuulumisia ja juttelemme niitä näitä. Minulle jäi siis hyviä ihmisiä elämään ohjelmasta, Salla kertoo.

Hän on pystynyt käymään läpi kokemustaan yhdessä Assin ja Hennin kanssa, sillä he olivat ohjelman kuvausten jälkeen samanlaisessa elämäntilanteessa.

– Uskon, että alkuun Assin ja Hennin kanssa meitä yhdisti ainutlaatuinen kokemuksemme. He olivat Laurin lisäksi niitä harvoja ihmisiä, jotka tiesivät asioista kaiken eikä heidän kanssaan tarvinnut salailla mitään. Nyt, kun ohjelmasta alkaa olla aikaa, niin ystävyys on jatkunut ja olemme jutelleet paljon myös muista asioista, Salla kertoo.

Intensiivisen elämänvaiheen jälkeen Salla kertoo voivansa hyvin ja elävänsä normaalia arkea koiransa kanssa.

– Voin tällä hetkellä todella hyvin. Käyn töissä ja näen ystäviäni. Sellaista ihan tavallista elämää. Sinkkuna elelen, Salla kertoo.

Hae mukaan seuraavalle Ensitreffit alttarille -kaudelle! 

Lue myös:

    Uusimmat