Ensitreffit-Assi ei löytänyt ohjelmasta rakkautta, mutta sai kaksi tärkeää ystävää: "Arvokas tuki"

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa viime kaudella mukana ollut Assi kannustaa ihmisiä hakemaan ohjelmaan mukaan, vaikka ei itse siitä rakkautta löytänytkään.

Viime keväänä Assi Ojala raapusti hakemusta Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan. Hän muistaa, että suurin syy ohjelmaan hakemiselle oli nimenomaan rakkauden kaipuu.  

– Koin, että se oli hieno mahdollisuus löytää elämänkumppani. Toinen iso tekijä oli se, että voisin oppia myös itsestäni jotakin uutta ja saada apua asiantuntijoilta, Assi kertoo MTV Uutisten haastattelussa. 

Assi meni ohjelmassa naimisiin Oton kanssa. Kaksikko ei päätynyt jäämään yhteen, mutta Assi kokee jääneensä monta kokemusta rikkaammaksi siitäkin huolimatta. 

– Haluan sanoa ohjelmaan hakemista puntaroiville, että kyllä tästä kokemuksesta jää ehdottomasti plussan puolelle, löytyi sitä rakkautta tai ei. Olen oppinut itsestäni todella paljon tämän prosessin aikana. 

Sen lisäksi hän sai kaksi hyvää ystävää ohjelmasta. Assi ystävystyi ohjelmassa mukana olleiden Sallan ja Hennin kanssa ja kolmikko on pitänyt tiiviisti yhteyttä kuvausten jälkeenkin. 

– Syksyllä pystyimme näkemään toisiamme enemmän, mutta nytkin viestittelemme paljon. Se, että on voinut vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia muiden ohjelmaan osallistuneiden ihmisten kanssa, on ollut todella arvokas tuki. 

Assi kertoo, että pitää ohjelman hakuprosessia arvossaan. Sen aikana hän joutui itsekin miettimään, mitä haluaa tulevalta aviomieheltään ja parisuhteeltaan. 

– Hakuprosessissa käydään paljon läpi sitä, mitkä asiat ovat itselle tärkeitä asioita parisuhteessa ja mitkä ovat niitä omia arvoja. Se tuo myös itselle selkeyttä ja läpinäkyvyyttä. Kun on itse sanoittanut, että millaista parisuhdetta tai puolisoa toivot, niin totta kai se helpottaa sen sopivan ihmisen löytymistä.  

Kokemus on myös kasvattanut häntä ihmisenä. 

– Olen saanut tämän kokemuksen ansiosta itsevarmuutta ja itseluottamusta. Tiedän, että olen ollut rohkea, kun lähdin mukaan tähän ohjelmaan. 

Tällä hetkellä Assi elää tavallista arkea. Intensiiviseen elämävaiheen jälkeen elämä on palautunut takaisin omiin uomiinsa. 

– Elän sellaista perusarkea tällä hetkellä. Elämä on rahoittanut syksyn jälkeen. Syksy oli hyvin intensiivinen, kun ohjelma tuli tv:stä. Olen matkustellut jonkin verran. Olin juuri Saksassa käymässä ystäväni luona ja jouluna olin Lapissa. 

Uutta parisuhdetta ei ole ainakaan vielä löytynyt. 

– Eikä minulla ole sen suhteen mikään kiirekään. Tämä on ollut sen verran iso prosessi, että on hyvä ottaa vähän aikaa itselle ja reflektoida tätä kokemusta. Olen kuitenkin avoimin mielin. 

Assi kertoo saaneensa pääosin positiivista palautetta mukana olostaan ohjelmassa. Hänet tunnistetaan yhä silloin tällöin kadulla. 

– Varsinkin, kun olemme olleet yhdessä Hennin ja Sallan kanssa liikenteessä, niin ihmiset kyllä tunnistavat ja lähestyvät. Olen saanut henkilökohtaisesti positiivista palautetta. Sosiaalisen median kautta olen saanut paljon myös yhteydenottoja. Lähinnä nämä viestit ovat olleet tsemppiviestejä ja palautetta ohjelmasta.

"Totta kai se on myös hyvin erikoinen tilanne. Se, että tutustuu toiseen ihmiseen tv-kameroiden ja kuvausryhmän läsnä ollessa"

Assi kertoo, että ei suoranaisesti missään vaiheessa ajatellut osallistuvansa tv-ohjelmaan vaan pikemminkin tutustuvansa mahdolliseen elämänkumppaniinsa.

– Tv-ohjelman tekeminen oli itselleni sivuseikka. Itse suhtauduin asiaan niin, että keskityn sen parisuhteen rakentamiseen ja toiseen ihmiseen tutustumiseen. Paljon tekee myös se kuvaustiimi. Meillä oli tosi positiivinen kokemus meidän tiimimme kanssa. Siinä kun tutustuimme kesän aikana, niin välillä ihan unohti, että tässä tosiaan kuvataan tv-ohjelmaakin. 

Hän myöntää silti, että tv-kameroiden edessä tuntemattomaan ihmiseen tutustuminen ja parisuhteen luominen tuo oman mausteensa koko prosessiin.

– Totta kai se on myös hyvin erikoinen tilanne. Se, että tutustuu toiseen ihmiseen tv-kameroiden ja kuvausryhmän läsnä ollessa. Ei sitä voi verrata normaaliin tilanteeseen. Se tuo siihen kyllä oman mausteensa, Assi sanoo.  

Hae mukaan seuraavalle Ensitreffit alttarille -kaudelle! 

Lue myös:

    Uusimmat