Mainos

Ensitreffit-asiantuntija analysoi parien päätökset: Harmittaa, että emme ehtineet auttaa ajoissa

Ensitreffit-asiantuntijat Jason Lepojärvi ja Elina Tanskanen analysoivat kolmannen kauden parien päätökset. 

Ensitreffit alttarilla -ohjelman kolmas kausi paketoitiin tiistaina 8.11. nähdyssä jaksossa. Pareista kaksi, Tiina ja Samuel sekä Milla ja Kimmo, jäivät yhteen, mutta Mikko ja Heidi päättivät jatkaa eri teille. 

Ensitreffit-asiantuntija, seksuaalineuvoja ja logoterapeutti Elina Tanskanen kertoi jännittäneensä parien päätöksiä loppuun saakka. 

– Jännitin kovasti parien päätöksiä. Olin toki rinnallakulkijana jotakuinkin selvillä siitä, mikä kunkin parin tilanne oli. Tilanne oli kuitenkin kokonaisuudessaan niin poikkeuksellinen, että koin parhaaksi pitää mieleni täysin avoinna, Tanskanen sanoo. 

– Uskon kuitenkin, että jokainen pareista on oppinut todella paljon itsestään, parisuhteesta ja rakkaudesta, mikä on arvokasta jo itsessään, hän jatkaa.

Ensitreffit-asiantuntija, teologi ja rakkaustutkija Jason Lepojärvi analysoi MTV.fille parien matkan ensitreffeistä päätöksentekoon. 

Heidi ja Mikko

– Heidi ja Mikko saivat ihanan alun: he ottivat kirjaimellisesti varaslähdön. Ensimmäiset viikot puoli Suomea lauloi meidän asiantuntijoiden kuorossa, että heidän rakkautensa oli selvää pässinlihaa. Kaksi upeaa, vahvaa, erilaista ja omalaatuista persoonaa, Lepojärvi sanoo.

Katsomo-video ei ole saatavilla

– Yllätyimme, kuinka nopeasti heidän riitansa eskaloituivat. En usko, että heidän arvomaailmansa olivat liian kaukana toisistaan, vaan riitoja aiheutti joustamattomuus toissijaisissa asioissa. 

– He olisivat saattaneet hyötyä myös riitelytaitojen lisävalmennuksesta. Harmittaa, että emme ehtineet tai osanneet auttaa ajoissa. Peli ei ollut vielä pelattu. Näin heissä paljon toivoa, näen vieläkin, mutta tanssiin tarvitaan kaksi.

Tiina ja Samuel

– Osasimme aavistaa, että heistä tulee upea pari. Emme osanneet aavistaa, kuinka vähän konflikteja lopulta syntyi. Myös se, miten nopeasti ristiriidat ratkottiin, yllätti meidät positiivisesti, Lepojärvi sanoo. 

Katsomo-video ei ole saatavilla

– Tässä auttoivat varmasti Tiinan aurinkoisuus ja Samuelin taitava luoviminen. Molempien äärimmäisen ihailtava asenne oli alusta asti: tämä ei ole mikään viiden viikon avioliittokokeilu vaan ensitreffit alttarilla. Gotta love it.

Kimmo ja Milla

– Uskon, että suuri osa katsojista pystyi samaistumaan eniten Kimmoon ja Millaan. Heidän kasvutarinansa osoitti, miten metsäpalo voi syttyä pienestäkin kipinästä, jos se saa happea – siihen ei aina tarvita napalmia. Samalla heidän kasvutarinansa osoitti rohkaisevasti, kuinka persoona paljastuu – ja voi jopa kehittyä – pysyvässä suhteessa, Lepojärvi sanoo.

Katsomo-video ei ole saatavilla

– Ilman sitoutumista olisivat sydämen salaisuudet saattaneet jäädä ikuisesti pimentoon: uskallan väittää, että Kimmon johdonmukainen herrasmiesmäisyys sai hänet komistumaan silmissä ja että Millan viipyilevä avautuminen uudenlaiseen suhteeseen sai hänet kasvamaan ihmisenä.

Katso jutun yläosan videolta Ensitreffit-asiantuntijoiden (Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt) analyysi koko kaudesta.

ENSITREFFIT ALTTARILLA -jaksot katsottavissa kokonaisuudessaan MTV Katsomon kautta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.