Ensitreffit alttarilla -Waltteri tajusi itsestään ratkaisevan asian: "Olen laittanut aiemmissa suhteissani liiaksi kaikki peliin"

Ensitreffit alttarilla -Waltteri kertoo tehneensä aiemmissa suhteissaan selkeän virheen 1:55
Katso videolta, mitä Töllötuomarit kertovat Waltterista.

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa tällä kaudella avioituva Waltteri, 28, haki ohjelmaan jo viime vuonna, koska oli kyllästynyt etsimään puolisoa netistä. Hän kuvailee itseään hieman pelleksi, jonka vahvuudet eivät ole välttämättä ulkonäössä, vaan keskustelutaidoissa ja hauskoissa jutuissa.

Ensihoitajaksi opiskeleva seikkailuhenkinen, puhelias ja positiivinen Waltteri on yksi tämän kauden kuudesta Ensitreffit alttarilla -ohjelman päähenkilöstä.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Waltteri pyrkii löytämään puolison kyseisen ohjelman kautta.

Vuosi sitten ajattelin, että olen kyllästynyt etsimään puolisoa Tinderistä. Hain silloin ensi kertaa mukaan Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan, koska miksipäs ei  ei minulla ollut mitään hävittävää, sanoo Waltteri, 28.

Tuolloin onni ei ollut myötä, eikä Waltteri päässyt mukaan ohjelmaan. Tänä vuonna onni sen sijaan suosi, ja nyt Waltteri on menossa tuntemattoman naisen kanssa naimisiin.

Hienoa tässä ohjelmassa on juuri se, että tässä selvitetään etukäteen tarkoin ihmisten luonteenpiirteet ja arvot – juuri ne asiat, joilla on oikeasti pitkässä suhteessa merkitystä – eikä sitä, miltä jonkun naama näyttää, Waltteri toteaa MTV Uutisten haastattelussa juuri ennen jännittävää hääpäivää.

Tässä on käännetty koko Tinder päälaelleen. Ainakin omalta kohdaltani voin sanoa, että minun ”läppäni” ovat ne, joista ihmiset kiinnostuvat – ei välttämättä ulkonäkö.

"Tykkään silittelystä ja tunteista puhumisesta"

Arvoiltaan samankaltainen nainen olisi Waltterin mukaan "hyvä ihminen, optimistinen, huumorintajuinen, avoin ja kova puhumaan tunteistaan sellainen, joka olisi käsitellyt omia tunteitaan".

Tiedän itse olevani rennon meiningin kaveri, ja tykkään läheisyydestä, silittelystä ja tunteista puhumisesta. Hiljaisuus ja mököttäminen – niistä en tykkää, Waltteri sanoo ja kiteyttää unelmakumppaninsa neljään sanaan:

Iloinen, optimistinen, avarakatseinen, kypsä.

Kahdessa pitkässä parisuhteessa ollut Waltteri on ollut nyt nelisen vuotta sinkkuna, jonka aikana hän kertoo käyneensä läpi yhden lyhyemmän "kunnon sekoiluihmissuhteen".

Tinder kyllästytti jo, koska nettideittailussa ei jaksa alkaa kertoa koko elämäntarinaansa aina vain uudestaan.

Kun löydät palvelusta 15 hyvää tyyppiä, niin ehkä yhden kanssa keskustelu luistaa. Netin kautta kumppanin löytäminen on iso työmaa, ja siihen helposti kyllästyy, Waltteri pohtii.

Tinder on myös muuttunut tosi paljon. Sieltä ovat hävinneet ne, jotka hakevat oikeaa parisuhdetta ja yhteisiä arvoja. 

Siksi juuri kyseinen parisuhdeohjelma kiinnosti, koska nyt pääpainona ovat juuri samankaltaiset arvot.

– Ja lisäksi minulla on Suomen kovimmat ammattilaiset valitsemassa itselleni sopivan kumppanin, Waltteri lisää.

"Toisen mielipide ei vaikuta minuuteeni"

Arvot ovat menneet Waltterinkin elämässä osin uusiksi, sillä hän vaihtoi kiinteistöbisneksen johtotehtävät ensihoitajan opintoihin.

Ohjelman hakuprosessin aikana Waltteri sanoo oppineensa paljon itsestään, kuten sen, ettei oma elämä voi perustua pelkästään parisuhteeseen.

Olen ollut aiemmissa suhteissa vähän liian ”all in” (kaikki peliin), eikä parisuhde ole kuitenkaan koko elämä. Opin hahmottamaan sitä, millainen olen ollut parisuhteissa, ja oli aika raskastakin rypeä omassa sielussa.

Waltteri haluaa lähteä ohjelmaan ennen kaikkea omana itsenään, joka sitten riittää toiselle tai ei. 

Jos joku ei pidä tai pitää minusta, niin sillä ei ole merkitystä minuuteeni. Luotan tuotantoon ja siihen, että saan olla oma itseni. En voi alkaa suodattaa itseäni ohjelmassa, vaikka olen välillä aikamoinen pelle, Waltteri nauraa.

Jos lähipiiriltä kysyttäisiin, he luonnehtisivat Waltteria kuulemma seuraavin sanoin: seikkailija ja yllätysten mies.

Lähipiiriä jännittää tämä koko case ja se, onko minulle löydetty oikea puoliso.

"Olen hyvin sitoutunut prosessiin"

Waltteri sanoo heti, ettei usko tietävänsä vielä hääpäivänään, miksi hänet on mätsätty juuri tulevan puolisonsa kanssa. 

En usko, että syyt siihen aukeavat vielä hääpäivänä. Haluan antaa meille ja tutustumiselle kunnolla aikaa, olen hyvin sitoutunut tähän prosessiin. 

Sekin riski ohjelmassa on, että kemiat eivät kohtaa. Waltteri on pohtinut tätäkin vaihtoehtoa.

Annan toiselle aidon mahdollisuuden ja yritän kaikkeni, että juttu toimisi. En tietysti väkisin voi yrittää, mutta lupaan yrittää ainakin koko ohjelman ajan – jos vaimokin yrittää.

Häitään hän odottaa hyvillä mielin.

Hääpaikka on ihana ja sään pitäisi olla hyvä. Jännittää tietysti, ja erityisen kuumottavaa on se, etten osaa tanssia – että miten käy, kun pitäisi omaa anoppia tanssittaa? Waltteri jää pohtimaan.

Ensitreffit-osallistujien taustat tapetilla 15:17
Videolla Töllötuomarit paljastavat, millaiset ovat Ensitreffit alttarilla -osallistujien taustat! 

Töllötuomareiden esitysaika muuttuu! Uusi jakso nähdään 10.10. alkaen tiistaisin Ensitreffit alttarilla -ohjelman jälkeen klo 21.55 MTV Katsomossa sekä Huomenta Suomessa keskiviikkoisin!

Ensitreffit alttarilla MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla tiistaisin 10.10. klo 21 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat