Ensitreffit alttarilla -asiantuntijat vastaavat – olisivatko itse valmiita antamaan vastuun parinvalinnasta muiden ihmisten käsiin?

7:49
Katso videolta: Ensitreffit alttarilla -asiantuntijat kertovat, milloin kahden ihmisen kannattaa ryhtyä parisuhteeseen

Ensitreffit alttarilla -ohjelma herättää laajasti tunteita, ja sen tietävät vahvasti myös sen asiantuntijat Tapani Alanen ja Hanna Myllymaa. 

Ensitreffit alttarilla -ohjelma tekee paluun 9. tuotantokauden jaksojen voimin syksyllä 2022, ja mukana nähdään uusien pariskuntien lisäksi uutta verta myös asiantuntijoiden joukossa. Uutena asiantuntijana mukana nähdään seksuaaliterapeutti Tapani Alanen

Alanen sekä jo edelliseltä kaudelta tuttu ratkaisukeskeinen terapeutti Hanna Myllymaa istahtivat Uutisaamun sohville tiistaina 9. elokuuta. Ensitreffit alttarilla herättää katsojissaan runsaasti tunteita ja Myllymaa kertoikin saaneensa edellisellä kaudella runsaasti palautetta. 

– Sitä tuli paljon ja se oli todella sydämellistä. Ohjelmaa seurataan tosi harkitusti ja tarkasti, mietitään miten nämä asiat peilautuvat omaan parisuhteeseen, Myllymaa pohti. 

Joskus Myllymaan mukaan palautteessa pohditaan sekä tiedustellaan myös sitä, miksi tietyt henkilöt on päädytty laittamaan ohjelmassa yhteen ja mitä perusteita asiantuntijoilla on mahtanut valinnoilleen olla. 

Sekä Alanen että Myllymaa painottavat sitä, kuinka suuren työn asiantuntijat tekevät saattaessaan toisilleen entuudestaan vieraita ihmisiä yhteen. Ohjelman faniksi entuudestaan tunnustautunut Alanen on seurannut aktiivisesti aiempia kausia, muttei koe, että olisi tehnyt asiantuntijana aiempina vuosina erilaisia päätöksiä yhteen saatettujen parien suhteen. Varsinkin nyt kesän ajan mukana oltuaan Alanen täsmentää, että asiantuntijat tekevät valtavasti taustatyötä miettiessään toisilleen parhaiten sopivia pareja.

– Se, mikä on upeinta, että mehän yritetään löytää just semmoinen toiselle ihmiselle täydellinen (pari), eikä mitään kesäheiloja olla hakemassa. Tehdään töitä sen eteen, että se parisuhde ja avioliitto jatkuisivat pitkään. 

Alanen pohtii, että parisuhteiden sekä seksuaalisuuden kirjon tunnistamisessa etenkin olisi tänä päivänä vielä petrattavaa. Parisuhteita on yhtä moneen lähtöön kuin on ihmisiäkin. 

– Sateenkaarilipun alle kuuluu esimerkiksi valtava määrä erilaisia ihmisiä ja pareja. Jotenkin toivoisin, että he saisivat enemmän ääntä kuuluviin ja hyväksyntää itselleen olemiselle ja heidän parisuhteilleen. 

Tulevan kauden pariskunnista sekä Alanen että Myllymaa ovat kumpikin innoissaan ja hehkuttavat jälleen mukaan lähteneiden rohkeutta. Hakijoita oli asiantuntijoiden mukaan todella paljon, ja työtä on tehty jälleen kovasti "parhaiden mätsien" löytämiseksi. Moni hyvä vaihtoehto jäi valitettavasti heidän mukaansa myös valitsematta, mutta Alanen kannustaa ihmisiä yhä hakemaan mukaan. 

– Myöskin kannustan, että kaikki sateenkaarilipun alla olevat henkilöt: hakekaa ihmeessä ohjelmaan. 

Pystyisivätkö Tapani Alanen ja Hanna Myllymaa itse antamaan vastuun yhdestä elämän suurimmista valinnoista asiantuntijoille? Katso vastaus yllä olevalta videolta.

Ensitreffit alttarilla alkaa MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa tiistaina 30. elokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja