Ensitreffit alttarilla -ohjelman uusi asiantuntija Tapani Alanen ollut parisuhteessa jo 25 vuoden ajan: "Mentiin heti naimisiin, kun sen Suomen laki salli"

Ensitreffit alttarilla -ohjelman uusi asiantuntija seksuaaliterapeutti Tapani Alanen on ollut parisuhteessa jo 25 vuoden ajan.  

Ensitreffit alttarilla -ohjelman uudella kaudella kirkkoherra Kari Kanalan ja ratkaisukeskeisen terapeutti Hanna Myllymaan rinnalla nähdään uusi asiantuntija, kun seksuaaliterapeuttina ja pariterapeuttina työskentelevä Tapani Alanen hyppää mukaan ohjelmaan.

Vantaalla asuva Alanen tietää mistä puhuu, sillä hän on ollut itse parisuhteessa jo 25 vuoden ajan puolisonsa Anssin kanssa.

– Mentiin heti naimisiin, kun sen Suomen laki salli. Samana päivänä 1.maaliskuuta 2017. Lasketaan meidän vuotemme vuoden 1996 marraskuusta, jolloin on tavattu. Se on se meidän spesiaalipäivämme.

Alanen kertoo, mikä on ollut pitkän parisuhteen liima.

– Yksi isoimpia asioita on se, että kumpikin pystyy olemaan oma itsensä parisuhteessa ja kunnioitamme toinen toisiamme.

Myös rakkauden löytäminen uudelleen vuosien saatossa on ollut tärkeää.

– Vuosien aikana olen kokenut rakastumisen tunteita uudestaan. Se on ihanaa. Olla tuki ja turva toiselle. Tykätään tehdä paljon asioita yhdessä ja olla lähekkäin.

Alanen kertoo seuranneensa ohjemaa ahkerasti ennen pääsyä asiantuntijaksi. Parit ja ohjelmassa nähdyt kohtaamiset ovat jääneet mieleen.

– On jäänyt paljon ihania pareja mieleen. Erityisesti on jäänyt mieleen se, että ohjelmassa on alkanut näkymään enemmän mieshakijoita, jotka pystyvät näyttämään enemmän tunteita ja herkkyyttä ja se on äärimmäisen tärkeää. Se on lämmittänyt minun sydäntäni todella paljon.

Ensitreffit alttarilla MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa syksyllä 2022.

Lue myös:

    Uusimmat