Ensirekisteröinnit laskivat rajusti - tässä ovat suomalaisten suosikkiautot

Vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana kaikkien ajoneuvojen ensirekisteröinnit ovat laskeneet huomattavasti.

Kaikkia ajoneuvoja ensirekisteröitiin alkuvuonna 94 989 eli 16,5 % vähemmän kuin viime vuoden vastaavana ajanjaksona. Asia selviää Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin tilastoista.

Uusia henkilöautoja rekisteröitiin alkuvuonna 56 548 eli 15,5 % vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Alkuvuoden viisi suosituinta henkilöautomallia olivat Volkswagen Golf, Nissan Qashqai, Toyota Avensis, Skoda Octavia ja Toyota Yaris.

Trafi arvioi vuoden alussa, että henkilöautoja rekisteröitäneen kuluvana vuonna noin 110 000.

- Tällä hetkellä näyttää, että määrä pysyy ennusteen tasolla tai jää siitä hiukan, osastonjohtaja Juha Kenraali toteaa.

Mopoissa kovaa laskua

Erityisesti laskua oli mopoissa, joita ensirekisteröitiin alkuvuonna 40,5 % aikaisempaa vähemmän ja nelipyörissä, joita ensirekisteröitiin 41,4 % vähemmän. Myös moottoripyörien suosio laski 17,6 % edellisvuoteen verrattuna ja kevyiden nelipyörien 14,4 %.

Pakettiautojen ensirekisteröinnit tammi-kesäkuussa laskivat vuodentakaiseen verrattuna 20,2 %, kuorma-autojen 6,8 % ja linja-autojen jopa 29,8 %.

Eniten uusien ajoneuvojen rekisteröinnit edelliseen vuoteen verrattuna ovat laskeneet Keski-Suomessa, 20,4 % ja Uudellamaalla, 19,6 %. Vähäisintä lasku oli Etelä-Pohjanmaalla, 3,3 %.

Vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana ainoastaan moottorikelkkoja (7,2 %) ja traktoreita (7,8%) on ensirekisteröity enemmän kuin viime vuoden alkupuoliskolla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat