Ensin musiikkivaikuttajia kestittiin Kesärannassa, sitten ilmoitettiin leikkauksista – näin Pyhimys kommentoi kohubileitä

Ensin musavaikuttajia kestittiin Kesärannassa, sitten leikkauksista ilmoitettiin – Artisti Pyhimys:"Politiikka on tosi vaikee laji" 2:55
Ensin musavaikuttajia kestittiin Kesärannassa, sitten ilmoitettiin leikkauksista

Pyhimys pitää politiikkaa vaikeana lajina.

Rap-artisti Pyhimys ei osaa syyttää ketään yksittäistä tahoa tällä viikolla kuohuttaneesta Kesäranta-kohusta.  

Viime sunnuntaina pääministeri Sanna Marin järjesti Kesärannassa illalliskutsut, johon oli kutsuttu liuta eturivin artisteja ja musiikkialan edustajia. Hyvähenkisestä tapahtumasta ehti kulua pari päivää, kun julkisuuteen tuli tieto kulttuurialaan kohdistuvista 18,4 miljoonan euron leikkauksista.

– Mielestäni tässä Kesäranta-keskustelussa on tosi isoja asioita ympätty yhteen memeen. Toisaalta ymmärrän asian Sannan kannalta ihan ihmisenä, Pyhimys pohtii MTV Uutisille.

Artisti ei ollut itse paikalla kyseisessä tapahtumassa, mutta uskoo ettei illanistujaisten agendana ollut aidosti keskustelu.

– Ajattelen, että Sanna halusi pitää vain hauskaa. En usko, että Kesärannassa oli tarkoitus oikeasti keskustella mistään. 

Tapauksesta syntyi kohu erityisesti juhlien ja leikkauksien läheisen ajoituksen vuoksi. Lisäksi koronapandemian ajan esillä on ollut erityisesti rajoituksista johtuva kulttuurialan ahdinko.

Leikkaukset eivät koske suoranaisesti eturivin artisteja, sillä leikkauksiin vaikuttaa erityisesti Veikkauksen pienentynyt tuki.

– Siinä on vähän niin kuin tuohduttu siksi, koska se on tapa käydä keskustelua ja tapa purkaa omia tunteita, artisti arvioi.

Pyhimys painottaa, että ei mielipiteellään tarkoita sitä, etteikö kulttuuriala olisi kärsinyt mittavia vahinkoja. Lisäksi hän ei myöskään halua ajaa niin sanotusti Sanna Marinin agendaa.

– Olen tosi huono osoittamaan sormella ketään.

Katso koko haastattelu ylläolevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat