Mainos

Tutkijat kehittämässä uutta keinoa elämän löytämiseksi avaruudesta

Mahdollisen elämän etsintä avaruudesta käy kuumana. Viime vuosina on löydetty useita eksoplaneettoja, jotka sijaitsevat tähdestään sellaisella etäisyydellä, että vesi voi olla niissä nestemäisessä muodossa.

Eksoplaneetat ovat kuitenkin niin kaukana, ettei niille nykyosaamisella saada lähetettyä luotaimia. Tutkijat yrittävätkin sen sijaan tulkita planeettojen kaasukehistä mahdollisia elämän jättämiä sormenjälkiä, kertoo Phys Org -sivusto.

Käytännössä uuden sukupolven avaruusteleskoopeilla aiuotaan tutkia valovuosien päässä sijaitsevien planeettojen kaasukehien koostumusta elämän merkkien havaitsemiseksi.

Kalifornian yliopiston tutkijat ovat kehittämässä Nasan rahoittamana menetelmää elämän etsimiseksi vuodenaikojen aiheuttaman vaihtelun perusteella.

Esimerkiksi maapallolla pohjoisen pallonpuoliskon kesäaikana hiilidioksidipitoisuudet ilmakehässä pienenevät kasvien kasvukauden takia. Samanlaista elämän aiheuttamaa ilmakehän koostumuksen vaihtelua pyritään seuraavaksi havaitsemaan myös eksoplaneetoilta.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.