Mainos

Ensimmäiset yrittäjät palasivat New Orleansiin

Keskustan liikekorttelien ja turistien suosiman ranskalainen korttelin yrittäjät saavat nyt palata takaisin kaupunkiin, vaikka esimerkiksi viemäröinti ei vielä toimikaan kaikkialla hurrikaani Katrinan jäljiltä.

Ensimmäiset yrittäjät ovat palanneet tänään hurrikaani Katrinasta toipuvaan New Orleansin kaupunkiin. Viranomaiset varoittivat palaajia terveysvaaroista, joita aiheuttavat muun muassa pula puhtaasta vesijohtovedestä sekä toimimaton viemäröinti. Yrittäjät alkoivat palata kaupungin keskustan liikekortteleihin ja turistien suosimaan ranskalaiseen kortteliin.

New Orleansin pormestari Ray Nagin on sanonut, että evakkoon lähteneistä kaupunkilaisista osa, 180 000 asukasta, voi aloittaa paluun koteihinsa maanantaina. Louisianan osavaltion terveysviranomaisen Jimmy Guidryn mukaan kaikkien paluu ei ole kuitenkaan järkevää.

- Minun ohjeeni on, että jos ei tarvitse olla siellä, sinne ei kannata mennä. Jos sinne on mentävä, on tultava takaisin, kunnes saamme kaiken kuntoon, hän sanoi.

Guidryn mukaan suurimman vaaran muodostaa epähygieeninen vesi, mutta hän sanoi myös, että esimerkiksi kaatuilevista puista tai lasinsiruista loukkaantuneiden voi olla vaikea saada sairaalahoitoa.

(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.