Ensimmäiset uuden ajan Volvot, S90 ja V90, päivittyivät – valmistaja lupailee reilusti pienempää kulutusta

Volvo esitteli kevyesti päivitetyt 90-mallit 1:18
Volvo esitteli kevyesti päivitetyt 90-mallit.

Volvon S90-sedan ja V90-farmari ovat saaneet kevyen kasvojenkohotuksen. Kyseiset mallit aloittivat Volvon uuden aikakauden vuonna 2016.

Volvon S90/V90-malliston tuoreet päivitykset voivat mennä ohi harjaantumattomalta silmältä.

Ruotsalaisvalmistajan muotoiluosastolla on kuitenkin viilattu muun muassa autojen takaosaa sekä etupuskurin alaosaa. Takaspoileri on muotoiltu uudelleen, minkä lisäksi sumuvalot ovat uudet. Vilkut ovat nykymuodin mukaisesti sekventiaaliset.

Kevythybridijärjestelmä vakiona

Isoimpana muutoksena on kuitenkin 48-volttinen kevythybridijärjestelmä, joka auttaa Volvon mukaan pienentämään polttoaineenkulutusta jopa 15 prosentilla.

Brake-by-wire-järjestelmä toimii vuorovaikutuksessa energian talteenottojärjestelmän kanssa ja vähentää polttoaineen kulutusta ja päästöjä ottamalla talteen liike-energiaa jarrutuksissa.

Sisätiloissa suurin muutos on täysin uusi Bowers & Wilkins -äänentoistojärjestelmä, jonka automaattinen ajoneuvon melunvaimennus lupaa aiempaa paremman kuuntelukokemuksen.

Toinen uusi ominaisuus on pienhiukkasanturilla varustettu ilmanpuhdistin, joka on nähty aiemmin Kiinan-markkinoille suunnatuissa malleissa, mutta lanseerataan nyt maailmanlaajuisesti. Sen avulla kuljettaja voi tarkkailla auton sisäilman laatua keskinäytöltä ja tarvittaessa puhdistaa matkustamon ilman lähes kaikista pienhiukkasista muutamassa minuutissa.

Volvo tarjoaa nyt myös ylimpiin varustetasoihin muitakin kuin nahkaverhoiluvaihtoehtoja.

Lähde: Volvo

Lue myös:

    Uusimmat