Ensimmäisen maailman ongelmia: WhatsAppin perustaja joutuu myymään 10 Porscheaan syystä, johon harva pystyy samaistumaan

1:24
Maailman ikonisin urheiluauto uusissa vaatteissa: Tässä on seuraavan sukupolven Porsche 911.

Koko maailman tunteman sovelluksen taustalla olevalla liikemiehellä on todellinen ensimmäisen maailman ongelma. Hänellä on nimittäin tallissaan niin monta urheiluautoa, ettei hän ehdi ajaa niillä kaikilla. Tilakin meinaa käydä vähiin.

Jan Koum, yksi viestipalvelu WhatsAppin perustajista ja yhtiön entinen toimitusjohtaja, on ehtinyt vuosien varrella haalimaan itselleen melkoisen kokoelman Porscheja.

Jotain Koumin kokoelman laajuudesta kertoo se, että hän on nyt myymässä kymmentä Porschea, koska hänellä ei yksinkertaisesti ole aikaa ajaa niillä kaikilla. Koumin mukaan monet nyt myynnissä olevista autoista ovat virheettömimpiä yksilöitä, joita maa päällään kantaa.

– Jos minulla olisi kaikki aika maailmassa ja loputtomasti tilaa tallissani, en ikinä myisi näistä yhtäkään, Koum kertoi Petrolicious-julkaisulle.

Tarjolla on muun muassa kolme keltaista Carrera RS:ää vuosilta 1992–1995, vuosimallin 2008 vihreä GT3 RS, vuoden 2010 GT3 RS tummanharmaana sekä 2011-mallin GT2 RS, joita on valmistettu vain 500 kappaletta.

Osalla autoista on ajettu alle 1 000 kilometriä, mutta kaikkein "surullisin" yksilö on vuoden 2015 918 Spyder, jonka mittarissa on vain kolmisenkymmentä kilometriä.

Autot huutokaupataan maaliskuun alussa.

Lähde: Petrolicious

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja