Ensimmäiseen Mestis-finaaliin melkoinen loppu

Maali: IPK - Ketterä, Austin Alger(17 IPK) 1:25
Katso: Tällä Austin Algerin jatkoerämaalilla IPK voitti ensimmäisen Mestis-finaalin.

Jääkiekon Mestis-kauden ensimmäinen loppuottelu piti katsojat otteessaan. Iisalmen Peli-Karhut päihitti Imatran Ketterän kutkuttavien käänteiden jälkeen lopulta jatkoerässä maalein 5–4.

Vierasjoukkue Ketterä latoi ottelun ensimmäiset kaksi osumaa. Imatralaisten tilanne näytti varsin hyvältä vielä kolmannessa erässä, varsinkin kun Ossi-Petteri Jaakola iski joukkueen ylivoimalla 3–1-johtoon ajassa 45.21.

Runkosarjan voittajajoukkue IPK kuitenkin nousi – rinnalle ja ohikin. Viljam Sandvik, Santeri Suomalainen ja Ludwig Persson kihauttivat kukin rysän mieheen ja tilanne kääntyi kolmannen periodin aikana iisalmelaisisännille lukemiin 4–3.

Maali: IPK - Ketterä, Ludwig Persson(85 IPK) 1:21
IPK siirtyi ensimmäisen kerran kerran johtoon – kultakypärä Ludwig Persson heilutti yläpesää.

IPK:n johto-osumasta meni kuitenkin vain kaksi minuuttia, kunnes Eetu Paasovaara toi vieraat pelin toisella uunillaan 4–4:ään ajassa 53.46.

Maali: IPK - Ketterä, Eetu Paasovaara(27 Ketterä) 1:15
Maalin ylärakenteisiin napsahtaa Eetu Paasovaaran tasoitusmaalikin: tässä 4–4-maali.

Jännitys pääsi kohoamaan jatkoerään saakka. IPK:n Austin Alger räjäytti siinä kotihallin huutoon putattuaan ylivoimalla maalin edustalta irtokiekon verkon perukoille.

Näet ratkaisumaalin ylälaidan videolta.

Haastattelu: IPK - Ketterä, Austin Alger(17 IPK) 1:53
Ottelun jälkeisessä haastattelussa jatkoeräsankari, IPK:n Austin Alger.

Loppuottelusarja jatkuu keskiviikkona Ketterän kotiottelulla Lappeenrannassa. Mestaruuteen tarvitaan neljä kiinnitystä.