Ensimmäinen UMK-biisi julki – näin somekansa otti vastaan Cyan Kicksin viisu-uusinnan: "Vaatii vielä kuunteluita"

Näin UMK-finalistit kuvailevat kappaleitaan 2:16
Katso videolta: näin UMK-finalistit kuvailevat kappaleitaan

Cyan Kicksin Dancing With Demons on ensimmäinen Uuden Musiikin Kilpailu -finalistien julkaistu kappale. Biisi sai viisufanit innostumaan, vaikka puutteitakin on nostettu esille.

Kevään ensimmäinen Uuden Musiikin Kilpailu -finalistien kappale julkaistiin keskiyöllä torstaina 11. tammikuuta, kun toista kertaa Suomen Euroviisuedustajan paikkaa havittelevan Cyan Kicksin kappale Dancing With Demons näki päivänvalon Youtubessa musiikkivideonsa kera. 

Youtubessa videon kommenttikenttä on täyttynyt kommenteista sekä kotimaasta että ulkomailta. Torstaiaamuun mennessä kommentteja oli kertynyt kolmatta sataa. Useat kommentoijat pohtivat olevansa sitä mieltä, että kappaleessa on potentiaalia. 

– 1:56-2:10 oli tykeintä settiä ja kertsiä luonnehtisin ihan toimivaksi. Myös lopun pieni riffittelymageilu oli siisti! Vaatii vielä kuunteluita, jotta iskisi ihan alusta lähtien, mutta ei huono missään nimessä!

– Todella hyvä kappale! Jään vain kaipaamaan jotain kertosäkeessä... Se ei ole niin tarttuva kuin toivoin. Itseasiassa pidän enemmän säkeistöistä.

– Ajattelin juuri lataavani sen Spotifyyn mutta sitten tämä kertosäe lopahdutti intoni, se ei vain mätsää muun kappaleen kanssa. Siitä huolimatta, rakastan,  rakastan, rakastan sitä muuten. 

Toiset kommentoijat ovat vielä enemmän innoissaan kappaleesta. 

– Laatu ja hyvä työ jota UMK tarjoilee joka vuosi on jotain, mitä ihastella. Rakkautta Espanjasta!

– Täydellinen! 12 pistettä Portugalista.

– Todella hyvä laulu. Onneksi olkoon Suomi! Hyvä alku!

Cyan Kicks sijoittui toiseksi vuoden 2022 UMK:ssa. Tuolloin Suomea Euroviisuihin lähti edustamaan The Rasmus kappaleellaan Jezebel.

UMK24-tuomaristo kuvailee Ylen tiedotteessa Cyan Kicksin "vakuuttavan edustusbiisillään".

Kappaleessa on samaan aikaan sekä kerralla iskevä vahva kertosäe että syvyyttä ja yllättävyyttä, mikä saa kappaleen kestämään aikaa ja kuuntelua. Laulaja Susannan soundi ja tulkinta on täynnä tunnetta niin herkissä suvannoissa kuin kertsin vahvimmissa kohdissa. Räjähtävän energinen Dancing With Demons vahvistaa bändin paikkaa suomalaisen rock-perinteen vahvana modernina jatkajana.

Yhtyeen vuoden 2024 UMK-edustuskappaleen voit kuunnella ja katsoa alla olevalta videolta. 

Euroviisut järjestetään toukokuussa Ruotsin Malmössa.

Lue myös:

    Uusimmat