Mainos

Ensimmäinen suuri moottoripyörien koeajopäivä sai hifistelijät liikkeelle

2:08

Kevät tuo moottoripyörät kaduille ja tänään innoikkamat pääsivät koeajamaan sataa pyörää pariltakymmeneltä eri valmistajalta. Messukeskuksen pihalla riitti vauhtia ja pörinää.

Tässä tapahtumassa ei vain ihailtu uusimpia moottoripyöriä, vaan päästiin niitä myös maksuttomasti testaamaan. Vastaavaa tapahtumaa ei ole ennen järjestetty Suomessa.

– Meillä BMW:llä on täällä koeajossa10 mallia, joiden keskihinta on 20–25 000 vaiheilla. Kaiken kaikkiaan täällä on sata pyörää 17 eri valmistajalta, kertoo Esa Ruohonen BMW Suomesta.

Moottoripyörän hallinta vaatii taitoa ja nykyään tietysti myös oman ajokortin ja reippaasti ajotunteja. Vanhalla ajokortilla saa ajaa moottoripyörää, mutta järkeä kannattaa käyttää.

– Pitää ottaa omat taidot harkintaan ja vähän prepata jos ei ole ajanut. Se on hyvä jos jalat ylettyy maahan, mutta isoimmasta ei kannata aloittaa, sanoo Ruohonen.


Tapahtumassa oli paljon iloisia motoristeja, joiden suupielet olivat ylöspäin koeajon jälkeen.

– Mä olen vetänyt nämä kaikki harrikauutuudet läpi. Aika iloisesti kulkee. Uusi on aina uusi, vaikka ajankin yleensä vanhempia pelejä. Harrikka kivasti jytisee peffan alla ja kyllä se niin on, että jos näihin harrikkoihin hurahtaa, niin ei siitä pois pääse. Minä olen pyöräillyt aina ja into on tullut verenperintönä tilkka öljyä ja siellä se pysyy, naureskee Henna Ilmonen.

1200 kuutioisella ja kaksisylinterisellä bemarilla koeajanut Tapio Piirainen harkistee myös uuden pyörän ostoa, mikä tietysti miellyttää omia mallejaan markkinoivia myyjiä.

– Tämä on sellainen mukava vanhan miehen peli. Joskus ulkomailla sanotaan, että suomalaiset haluavat ajaa isoilla pyörillä, se varmaan jossain määrin pitää paikkaansakin.  Ja onhan se niin, että useasti kaikki herkut tulevat ns. yläpään malleissa, että jos niitä haluaa, niin ei ole paljon vaihtoehtoja, sanoo Piirainen MTV:lle.

Koeajopäivän yksi erikoisimmistä pyöristä oli kolmipyöräinen Polaris Sligshot, jota esitteli tuotepäällikkö Jarkko Kettula Bradt polariksesta. Pohjois-Amerikkalainen peli on arvoltaan noin 45 000 euroa.

– Tämä on ainut laatuaan Suomessa ja huomenna mennään Kaivopuistoon pörräilemään, kertoo Kettula.

1:53

1:19

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.