Mainos

Ensi vuoden budjetin käsittely alkoi

Neuvottelut valtion budjettiehdotuksesta kestävät tämän ja huomisen päivän ajan. Suomen lähi- ja perushoitajaliitto vaatii hallitusta lunastamaan lupaukset hoitajien palkankorotuksesta.

Valtiovarainministeriö on aloittanut Kirkkonummella valtion ensi vuoden talousarvioehdotuksen viimeistelyn.

Ministeriön sisäiseen budjettiriiheen kokoontuvat valtiovarainministeri Jyrki Katainen, hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi ja ministeriön virkamiesjohto.

Katainen varoittaa Turun Sanomien kolumnissaan edelleen talouden ylikuumenemisesta. Kataisen mukaan suurimmat veronalennukset ja menojen lisäykset on lykättävä muutaman vuoden päähän odottamaan suhdanteiden hiipumista. Nyt kerättävillä suuremmilla verotuloilla on maksettava pois valtionvelkaa.

- Jakajia ja lupaajia riittää aina politiikassa. Mutta ei kai kukaan omassa kotitaloudessakaan halua rakentaa pysyviä menoja hetkellisten kertatulojen varaan?

Katainen esittelee ehdotuksen päälinjat huomenna. Koko budjettiehdotus julkistetaan netissä perjantaina.

"Kataiselta löydyttävä rahaa hoitajille"

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto vaatii hallitusta lunastamaan lupaukset hoitajien palkankorotuksesta.

SuPerin puheenjohtaja Juhani Palomäki perää hoitajien palkkakuopan tasoittamista.

- Tässä kesän aikana on tullut eri politiikkojen suulla ajatuksia esiin, että hoitajien palkat pitää saada kuntoon, ja todettiin myös, että valtiolla on myös rahaa tulla tähän apuun. Ja mielestäni Kataisen on välttämättä löydettävä siihen rahaa, koska nythän on oikeastaan koko terveydenhuollon ja vanhustenhuollon tulevaisuudesta kysymys. Eli rahaa on löydettävä ja sitä on, Palomäki sanoo MTV3:n uutisille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.