Mainos

Ensi viikon sää: Itsenäisyyspäivänä lumipyryä vai vettä?

Joulukuu alkaa vaihtelevassa säässä. Ensi viikon alkupuolella sää lauhtuu, loppuviikolla jälleen kylmenee.

Tänä viikonloppuna Suomessa tulee lumi-, räntä- ja vesisateita ja sunnuntaina myrskyää (katso ennuste). Ensi viikolla sää jatkuu vaihtelevana.

– Brittein saarilla on yhä laaja korkeapaineen alue. Matalapaineet kulkevat sen pohjoispuolitse Skandinavian yli kohti itää. Ensi viikon mielenkiintoisin säätapahtuma ajoittuu itsenäisyyspäivälle, jolloin matalapaineen osakeskus saattaa tuoda Etelä-Suomeenkin kunnon lumikinokset – tai sitten vettä, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Maanantai on poutainen ja selkeä pakkaspäivä koko maassa. Tuulet heikkenevät päivän aikana. Tiistaina sää lauhtuu selvästi, kun tuuli puhaltaa lännestä. Hajanaisia vesi- ja räntäsateita on liikkeellä Suomen yli itään. Etelässä päästään noin viiteen lämpöasteeseen, pohjoisessakin lämpötila voi käväistä nollassa.

Viikon puolivälissä sää selkenee ja kylmenee uudestaan. Lapissa pakkanen voi ajoittain kiristyä lähes 30 asteeseen, muualla maassa pakkanen on enimmäkseen heikkoa. Etelä- ja lounaisrannikolla lämpötila pysyttelee nollassa tai hitusen plussan puolella.

Itsenäisyyspäivän ja sitä seuraavan viikonlopun ennuste on vielä epävarma.

– Ensimmäistä kertaa tänä talvena on kuitenkin mahdollisuus kunnon lumimyräkälle etelärannikollakin. Tällaisissa tilanteissa lunta voisi helposti kertyä yli 20 senttimetriä sulan ja lämpimän Suomenlahden vuoksi, mikäli matalapaineen reitti on Suomen eteläpuolella ja tuulet puhaltavat kylmältä kantilta idästä. Osa ennustemalleista laittaa matalapaineen kuitenkin selvästi pohjoisemmalle reitille, mikä tarkoittaisi pohjoiseen lumista, mutta etelään vetistä itsenäisyyspäiväviikonloppua, toteaa Markus Mäntykannas.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet, sadetutka, viikon sää, tiesää ja tuuliennuste merisäässä MTV:n sääsivustolla.

Katso videolta ensi viikon ennuste.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja