Mainos

Ensi viikolla lämpenee jopa 20 asteeseen – Helsingissä rohkeimmat hyppäsivät jo merivesialtaaseen

Helsingin kauppatorin kupeessa sijaitseva laajennettu AllasSeaPool avasi tänään ovensa innokkaille uimareille. Viluisimmat tyytyivät ihastelemaan merinäkymiä uudelta kattoterassilta.

Merivesialtaan vesi oli vielä kaksiasteista, joten useimmat suuntasivat askeleensa kohti 27-asteiseksi lämmitettyä allasta. 

Kesälomaansa altaalle juhlistamaan tulleelle Jukka Lehtiaholle MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokelalla on hyviä uutisia.

– Ensi viikolla lämpenee ehkä jopa 20 asteeseen. Aurinko on samalla korkeudella kuin elokuussa, joten auringonottoon on parhaassa tapauksessa hyvät mahdollisuudet. Koska sää lämpenee, räntäsateet ovat ohi tältä keväältä. Jos sateita tuleekin ensi viikolla, luvassa on silkkaa vettä. Sade laskee lämpötilan lähemmäksi kymmentä astetta.

Altaalla ensimmäistä oleva Lehtiahto ihastui paikkaan.

– Aika uniikki-idea. Täällä altaalla voisi kuvitella, että on kesä, mutta kun nousee ylös, ei ihan kesälämpötila ole. Minulla on kesäloma meneillään, niin siinä mielessä on kesä, Lehtiaho toteaa.

Helsinkiläinen Hannele Lakkavaara löysi altaan jo viime syksynä, ja saman tien hänestä tuli vakiokävijä.

–  Ihastuin paikkaan, kun täällä saa katsella Helsinkiä meriperspektiivistä. Samalla näkee kauppatorin, presidentinlinnan ja kaupungintalon, Lakkavaara kuvailee.

Viime syksynä Allas ehti olla auki syyskuusta joulukuuhun, ennen kuin alueen viimeistelevä remontti alkoi. 

– Kävijöitä oli syksyn viileistä lämpötiloista huolimatta lähes 50 000. Kolmasosa oli ulkomaalaisia turisteja. Eniten meillä kävi lämpimään veteen ihastuneita aasialaisia, AllasSeaPoolin toimitusjohtaja Timo Metsälä kertoo.

Uusitulle altaalle mahtuu päivässä 10 000 kävijää. Terasseilla, ravintolassa ja kahvilassa on anniskelupaikkoja reilut 2 500. Altaalla tullaan kesällä järjestämään kymmenkunta ulkoilmakonserttia.

Uimarit povaavat kuumaa kesää

Pariasteisessa merivesialtaassa talviturkin heittäneen Aleksi Reenpään mielestä kesästä on tulossa todella kuuma.

– On todellakin pitkä kuuma kesä tulossa. Talviturkki on nyt heitetty, kun kävin nopeasti räpiköimässä merivesialtaan päästä päähän. Sen jälkeen tämä 27-asteinen allas tuntuu täydelliseltä, Reenpää hehkuttaa.

Lakkapää on puolestaan varustautunut uimiseen pipolla.

– Tällä tarkenee ihan hyvin, altaan vesihän on lämmintä. Jos on muutama aste lämmintä,  silloin voi olla pipo päässä.

Myös Lakkapää uskoo kuumaan kesään kylmästä keväästä huolimatta.

– Täällä altaalla on kuuma kesä säästä huolimatta, koska vesi pysyy aina lämpöisenä. Merivesialtaaseen voi pulahtaa jäähtymään, jos tulee liian kuuma.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.