Ensi kuussa jo myynnissä: Kannattaako Samsungin uutta huippupuhelinta odottaa?

Vuoden yksi tärkeimmistä älypuhelinlanseerauksista nähdään vajaan kuukauden päästä Barcelonan mobiilikonferenssissa. Kuluvan kuun 21. päivänä Samsung esittelee Galaxy S7 -mallin. Uutuuden odotetaan tulevan myyntiin hyvissä ajoin maaliskuun aikana.

Viime vuonna Samsung osoitti, että se pystyy yhä lyömään kapuloita iPhonen rattaisiin. Galaxy S6 oli ja on erinomainen älypuhelin. Samsung onnistui parantamaan lippulaivaansa jokaisella osa-alueella Galaxy S5:een verrattuna. Puhelin sai osakseen kehuja ja ylistystä, eikä suotta. Ulkoisesti suurin mullistus oli Galaxy S6 Edgen kaareva näyttö.

Puutteitakin jäi. Samsung poisti puhelimestaan irrotettavan takakuoren ja samalla jäi unholaan muistikorttipaikka.

Galaxy S7 on haastava tuote Samsungille, koska moni käyttäjä on varmasrti tyytyväinen nykyiseen kuutoseen. Mitä uutta ja mullistavaa seiskaversio siis pystyy tuomaan käyttäjille?

Ulkoisesti odotukset muutoksille eivät ole korkealla, eikä tarvitsekaan. Kuutonen on edelleen yksi markkinoiden kauneimpia älypuhelimia. Reunan yli taittuva näyttö on ominaisuus, jota suurimmalla osalla kilpailijoista ei ole.

Vahvistamattoman tiedot Galaxy S7:stä kertovat, että ulkoisesti muutokset jäävät vähiin kuutosversioon verrattuna. Näin ollen S7:n suunnittelussa on keskitytty enemmän teknisiin uudistuksiin.

Huhut kertovat, että Samsung valmistaisi S7:n aikaisempaa vahvemmasta magnesiumista.

Entä näyttö?

Samsung ei ole pihtaillut lippulaivamalliensa näytön resoluutiossa, tuskin tälläkään kertaa. Nyt ennakoidaan, että S7:ssa on 5,1- tai 5,7-tuumainen näyttö (mallista riippuen) 1440 x 2560 pikselin QHD-resoluutiolla. Kyse ei siis ole 4K-näytöstä, jonka Sony ehti jo esitellä Xperia-mallistossaan.

On mahdollista, että Samsung tuo S7-mallistoon erikoisvahvan näyttölasin, joka tunnetaan markkinointinimellä Turtle Glass.

Yksi Galaxy S7:n uusista ominaisuuksista saattaa olla iPhone 6s -älypuhelimesta tuttu 3D Touch -teknologia, joka mahdollistaa uusia toimintoja näytön voimakkaammalla painalluksella.

Elävät kuvat iPhonen tapaan?

Samsung uudistaa takuuvarmasti lippulaivansa kameraa, kuten tapana on. Markkinoilla ennakoidaan, että Samsung tuo puhelimeensa Applen iPhonesta tutun Live Photos -ominaisuuden, mahdollisesti Vivid Photos -nimellä. Kyseessä on

Itse kameraan odotetaan parannuksia etenkin hämäräkuvausominaisuuteen. Samalla kameran koko pienenisi, joten se ei veisi yhtä paljon tilaa älypuhelimen sisuksista. Tämä vaikuttaisi myös megapikseleiden määrään. Uutuudessa voikin olla vähemmän megapikseleitä kuin S6:ssa, jotta hämärässä otettujen kuvien laatua saadaan parannettua.

Kameran sensori saattaa olla sama kuin Sonyn Xperia Z5:ssä. Kyseinen sensori on herättänyt runsaasti kehuja.

Nestejäähdytys?

Kiinalaisen lähteen mukaan Samsung käyttäisi S7:ssa uudenlaista nestejäähdytystä, jolla ehkäistäisiin laitteen ylikuumenemista ja akun varauksen liian nopeaa purkautumista.

Mitä muuta?

Galaxy S7:ssa nähdään suurella varmuudella uusi Type-C -usb-portti, johon liittimen voi asentaa molemmin päin tahansa.

Samsungin odotetaan lisäävän S7:aan muistikorttipaikan, joka uupui edellisestä versiosta.

Kannattaako odottaa?

Näiden tietojen valossa nykyisen Galaxy S6:n omistaja voi olla hyvillä mielin, sillä puhelin ei vielä jää vanhaksi. Toisaalta S7 päivittää huippupuhelimen prosessorin uudelle tasolle ja lisännee laitteeseen monen käyttäjän kaipaaman muistikorttipaikan. Mielenkiintoinen uudistus olisi myös puhelimen rakenteen vahvistaminen.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja