Ennen MM-kisoja ruotsalaismedian lyttäämäksi joutunut Leijonat nostetaan Ruotsissa jo mitalisuosikiksi – "Heillä on se, mitä siihen vaaditaan"

Ruotsissa pidettiin Leijonien menestysmahdollisuuksia lähes olemattomina ennen MM-kisojen alkua. Nyt ääni on kuitenkin muuttunut kellossa täysin ja Suomesta povataan jo mahdollista mitalistia.

Leijonat on aloittanut MM-taipaleensa Slovakiassa vahvasti. Isäntämaan, USA:n ja Kanadan ensimmäisissä otteluissaan kohdannut Suomi johtaa omaa lohkoaan kolmen pelatun ottelun jälkeen.

Suomen vahvat otteet MM-kaukalossa on huomattu myös länsinaapurisamme Ruotsissa. Ruotsalaismediat lyttäsivät Leijonien mahdollisuudet menestyä ennen kisojen alkua, mutta nyt on jo toinen ääni kellossa.

Vaikka Suomi hävisikin maanantaina USA:lle jatkoajalla, teki Leijonien peliesitys vaikutuksen SVT:n asiantuntijana toimivaan Frölunda-luotsi Roger Rönnbergiin.

– Sekä USA että Suomi voivat pelata mitaleista. Tämä on mahtavaa. Suomi on tosissaan. Minusta he ovat näyttäneet, että heillä on se, mitä siihen vaaditaan, Rönnberg kehuu SVT:llä.

Rönnberg nostaa esiin yhden selkeän vahvuuden Suomen pelissä.

– Olen hehkuttanut heidän yhtenäisyyttään, ja teen sen taas. He löytävät keinot voittaa pelejä ja heillä on vahva ylivoima, Rönnberg jatkaa Suomen kehumista.

Lue myös:

    Uusimmat