Mainos

Ennätyspakkasia seuraa USA:ssa vieläkin hyytävämpi syklonipommi – kylmempää kuin Marsissa!

Yhdysvaltojen itäosissa on kärvistelty lähipäivät poikkeuksellisen kylmässä säässä. Keskiviikkona jopa Floridan osavaltio sai ensimmäiset lumisateensa kolmeen vuosikymmeneen. Torstaille maan koillisosaan ennustetaan entistä rajumpaa lumimyräkkää.

Matalapaine syvenee nopeasti ja New Englandin seudulla on luvassa lujia tuulenpuuskia, sykloneja, nopeudeltaan 40–60 mailia tunnissa (18–26 metriä sekunnissa). Lunta on luvassa lisää 20–30 senttiä. Sääilmiötä kuvataan englannin kielessä nimellä bombogenesis, niin sanottu "syklonipommi",

Floridan, Georgian ja Pohjois-Carolinan osavaltioiden kuvernöörit julistivat hätätilan ja varoittivat asukkaitaan jäisistä teistä. Florida avasi asukkailleen väliaikaisia lämmittelytiloja.

Myös USA:n ilmatieteenlaitos varoitti lähestyvästä syklonista:

12 kuollut, vanhus löytyi jäätyneenä leikkipaikalta

CNN-kanavan mukaan ennätyspakkasissa on kuollut 12 ihmistä. Yksi karmeimmista kohtaloista oli 96-vuotiaalla michiganilaisnaisella, joka löydettiin kuolleeksi jäätyneenä leikkipaikalta Rosevillessa. Dementiaa sairastanut nainen oli lähtenyt harhailemaan ulos yllään vain kylpytakki ja tohvelit.

Bostonissa pormestari Marty Walsh määräsi koulut suljettavaksi torstaina ja varoitti, että ulkona liikkuminen on äärimmäisen vaarallista.

– Lunta tulee niin paljon, että kun olemme auranneet katusi, puoli tuntia myöhemmin näyttää, ettemme ole käyneet siellä lainkaan, Walsh kuvailee. 

Loppuviikosta New Hampshiressä koetaan jopa 37 asteen yöpakkasia. CNN:n mukaan tuolloin USA:ssa on kylmempää kuin samaan aikaan Marsin pinnalla.

1:41

1:45

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.