Ennaltaehkäise sotkua – tällainen koti on aina siisti!

Ennaltaehkäisy on tärkeää myös kodin siisteydessä. Varmista, etteivät kotisi ja huonekalusi likaannu tai vahingoitu heti kättelyssä. Marthasteward.com -sivuston vinkkejä noudattamalla vähennät suurten siivousprojektien tarvetta kodissasi.

Petaa sänky

Siisteys luo siisteyttä. Huolellisesti pedattu sänky saa koko makuuhuoneen näyttämään paljon siistimmältä. Kun olet pedannut aamulla sänkysi, jätät luultavasti vähemmän tavaroita - kuten vaatteita tai papereita - lojumaan makuuhuoneeseen päivän mittaan.

Minimoi tavarasotku

Kun lähdet huoneesta, katso nopeasti ympärillesi. Jos jokin tavara on siellä, missä sen ei pitäisi olla, nouki se ja laita se oikealle paikalleen. Vaadi, että muutkin taloudessasi tekevät samoin.

Lajittele posti

Käytä muutama minuutti avataksesi ja lajitellaksesi postin heti kun se on saapunut. Pidä paperiroskakoria siellä missä lajittelet postin. Laita säilytettävät postit eri paikkoihin niiden luonteen mukaan, esimerkiksi henkilökohtaiset kirjeet ja laskut eri paikkoihin.

Siivoa samalla kun kokkaat

Sen sijaan, että täyttäisit altaan pannuilla ja tiskillä kokatessasi, pese astiat tai laita ne pesukoneeseen samalla kun valmistat ruokaa.

Pyyhi tahrat tuoreeltaan

Olipa kyse tomaattikastikkeesta keittiötasolla tai meikistä kylpyhuoneessa, melkein kaikki tahrat on helpompi ja nopeampi puhdistaa, kun teet sen heti vahingon sattuessa

Suojaa naarmuilta ja kolhuilta

Käytä aina huonekalujen jalkojen alla huopapaloja ynnä muita vastaavia estääksesi naarmujen syntymistä. Kun liikutat huonekaluja, nosta niitä sen sijaan, että vetäisit niitä lattiaa pitkin. Käytä ovistoppareita estääksesi ovista ja ovenkahvoista syntyvät kolhut.

Lakaise keittiön lattia

Lakaise lattia aina päivällisen jälkeen. Tämä ehkäisee pinttyneen lian kerääntymistä, mikä taas tekee lattioiden pesusta huomattavasti nopeampaa ja helpompaa.

Käytä useampaa ovimattoa

Laita ovimatto jokaisen ulko-oven sisäpuolelle sekä ulkopuolelle. Laita oven ulkopuolelle hyvin karkea matto, joka kerää likaa ja soraa, ja oven sisäpuolelle puuvillainen matto, joka imee vettä.

Pidä keittiön työtasot ja pinnat siistinä

Keittiön työtasoja suojataksesi laita esimerkiksi pienet muoviset suojapalat myös pienten kodinkoneiden, kuten kahvinkeittimen tai tehosekoittimen alle. Käytä pannunalusia, leikkuulautaa ja lasinalusia suojellaksesi keittiön tasoja ja muita huonekaluja naarmuilta ja palojäljiltä.

Ei kenkiä!

Älä käytä sisällä kenkiä, sillä ne jättävät monenlaisia jälkiä ja naarmuja lattiaan. Käytä tohveleita tai sukkia sisätiloissa, tai ole paljasjaloin.

Suojaa myös auringolta

Käytä esimerkiksi sälekaihtimia silloin, kun aurinko paistaa suoraan ikkunasta sisälle. Muun muassa huonekalut, matot ja maalaukset on hyvä suojata suoralta auringonvalolta.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat