Mainos

Englantia puhuvat remonttimiehet kaupittelevat palveluitaan Uudellamaalla – poliisi varoittaa hämärähommista: "Suosittelemme suhtautumaan terveen skeptisesti"

Länsi-Uudenmaan poliisi varoittaa remonttimiehistä, joiden pusseissa ei ole välttämättä pelkkiä puhtaita jauhoja.

Ainakin Kirkkonummella ja Lohjalla liikkuneet englantia puhuvat miehet ovat tarjonneet piharemontteja, savupiipun korjausta ja katonpuhdistusta.

Pihatöiden myyminen ei toki ole laitonta itsessään, mutta poliisin viime päivinä saamissa yhteydenotoissa esille on tullut huomattavasti kyseenalaisempia piirteitä.

Ostetut remontit ovat saattaneet kysymättä laajentua sovittua suuremmiksi, ja yllättävää kasvua on tapahtunut myös remonteille sovituissa hinnoissa.

"Suosittelemme suhtautumaan terveen skeptisesti"

Ilmiö ei ole poliisille uusi. Aiemmin remonttimiehet ovat saattaneet ajoittain jopa kadota ensimmäisen työsuorituksen jälkeen, vaikka muustakin olisi sovittu.

Poliisi kehottaa remonttipalveluiden ostajia tarkkuuteen.

– Kokemuksemme mukaan näistä keikoista sovitaan harvoin kirjallisesti, ja vaikka sopimus tehdään, voi tekemättömän työn tai liian suureksi koetun summan perääminen on hankalaa, jos tekijä katoaa alueelta tai jopa maasta. Suosittelemme suhtautumaan tarjouksiin terveen skeptisesti, rikosylikomisario Maarit Pikkarainen kommentoi tiedotteessa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja