Mitä draamaa! Jäätävä ratkaisu lisäajalla – EM-huippumaa lähes varmasti ulkona

Kroatia ja Italia pelasivat dramaattisen 1–1-tasapelin maanantai-illan huippukamppailussa EM-kisojen B-lohkossa. Italia jatkaa tuloksen myötä pudotuspeleihin lohkokakkosena, kun taas Kroatia jää jännittämään kohtaloaan lohkokolmosen tontille.

Kroatia oli alkuun isoissa ongelmissa Italiaa vastaan. Maalivahti Dominik Livankovic venyi avausjaksolla kuitenkin kahteen loistavaan torjuntaan pitääkseen ruutupaidat pelissä mukana.

Toiselle puoliajalle Kroatia sai toivomansa alun, kun pallo vietiin pilkulle Davide Frattesin käsivirheestä. Luka Modric asteli pallon taakse, mutta ei saanut sitä maaliin. Gianluigi Donnarumma venyi tolppiensa välissä upeaan torjuntaan.

Kroatian painostus kuitenkin jatkui, ja heti seuraavasta maalipaikasta verkko helisi. Donnarumma venyi taas näyttävään torjuntaan pitääkseen Ante Budimirin ohjauksen ulkona verkosta, mutta hetkeä aiemmin pilkulta epäonnistunut Modric rynnisti lataamaan irtopallon sisään.

Italia teki vaihtoja lisätäkseen vaihtoehtoja hyökkäyspeliinsä. Kroatia valahti sen sijaan suojelemaan omaa maaliaan pitääkseen sinipaidat poissa vaarallisilta maalintekopaikoilta.

Ottelun 87. minuutilla Italia kävi hyvin lähellä tasoitusta, mutta Gianluca Scamacca ei onnistunut kääntämään Federico Chiesan matalaa keskitystä tyhjiin.

Lopulta kahdeksan minuuttia lisäaikaa riitti juuri ja juuri auttamaan Italian pois kuilun partaalta.

Kun pelikellossa oli 98 minuuttia täynnä, vaihtomies Mattia Zaccagni latasi pysäyttämättömän kierrelaukauksen rangaistusalueen rajalta takakulmaan.

Ottelu päättyi heti maalin jälkeen, jättäen Kroatian kahteen pisteeseen kolmannelle sijalle. On hyvin todennäköistä, ettei pistepotti riitä viemään huippujoukkuetta EM-kisojen pudotuspeleihin.

Lue myös:

    Uusimmat