20 rangaistuspotkua! Käsittämätöntä dramaa jalkapallon MM-kisoissa – Ranskalta poikkeuksellinen temppu

Jalkapallon MM-kisojen puolivälieräottelu Australian ja Ranskan välillä tarjosi lauantaina todellisen jännitysnäytelmän. Järjestäjämaa Australia eteni lopulta välieriin rangaistuspotkukilpailun jälkeen. 

Australian ja Ranskan välisen ottelun varsinaisella peliajalla sekä jatkoajalla riitti runsaasti maalipaikkoja. Pallo kävi kertaalleen jatkoajalle Australian maalissa, mutta osuma hylättiin ranskalaistähti Wendie Renardin rikkeen vuoksi. Lopulta edessä oli rangaistuspotkukilpailu.

Ranska vaihtoi pilkkukisaa varten maalivahtia, kun Solene Durand tuli Pauline Peyraud-Magninin tilalle. Välieräpaikka oli ensimmäisen kerran jatkolla viidennessä parissa. Australialta laukomaan asettui maalivahti Mackenzie Arnold, joka kuitenkin laukoi pallon tolppaan. 

Rangaistuspotkukilpailun yhdeksännessä parissa nähtiin draamaa, kun Ranskan Kenza Dali pääsi yrittämään kahdesti maalintekoa. Ensimmäisen yrityksen torjunut Australian maalivahti Arnold oli liikahtanut viivaltaan liian aikaisin. Arnold oli kuitenkin iskussa ja pystyi torjumaan Dalin yrityksen toistamiseen, tällä kertaa hyväksytysti.

Lopulta ratkaisu saatiin kymmenennessä parissa. Ranskan Vicki Becho laukoi tolppaan ja Courtnee Vine iski pallon maaliin. Australia eteni välieriin, jossa vastaan asettuu Englanti tai Kolumbia. Toisessa välieräparissa pelaavat Ruotsi ja Espanja.

 

Lue myös:

    Uusimmat