24 vuoden odotus päättyi: Ruotsi teki MM-kisoissa kovan tempun

Ruotsi eteni jalkapallon MM-kisoissa puolivälieriin ensimmäistä kertaa 24 vuoteen. Ruotsi onnistui tempussa Venäjän MM-turnauksessa, kun Sveitsi kaatui neljännesvälieräottelussa tiistaina maalein 1–0.

Videolla Ruotsi–Sveitsi-pelin kohokohdat!

Ruotsi tehtaili läpi ottelun enemmän maalipaikkoja ja sai palkintonsa toisella jaksolla. Emil Forsbergin matala laukaus rangaistusalueen rajalta muutti onnekkaasti suuntaa Sveitsin topparin Manuel Akanjin jalasta ja kimmahti yläkulmaan. 

Sveitsillä oli suuria vaikeuksia Ruotsin puolustuksen murtamisyrityksissä. Kun pallo oli Sveitsillä, Ruotsin työteliäs puolustus pysyi tiiviinä ja Sveitsi lähinnä kierrätti palloa Ruotsin puolustusmuodon ulkopuolella.

Lisäajan alkuhetkillä Sveitsin Haris Seferovic tosin aiheutti ruotsalaisleirissä pieniä sydämentykytyksiä puskullaan läheltä maalia, mutta Ruotsin maalivahti Robin Olsen onnistui heittäytymään pelivälineen tielle.

Myöhemmin lisäajalla Sveitsin Michael Lang kaatoi läpiajoon sännänneen Ruotsin Martin Olssonin kumoon ja ajettiin ulos punaisella kortilla. Rikkeen toteutumishetkeä tarkasteltiin videolta, ja lopulta tuomiona oli rangaistuspotkun sijaan vapaapotku. Sveitsin maalivahti Yann Sommer torjui Ola Toivosen kovan laukauksen, ja peli päättyi Ruotsin 1–0-voittoon.

Viimeksi Ruotsi on yltänyt MM-kisoissa neljännesvälieriä pidemmälle vuonna 1994. Tuolloin maa voitti Yhdysvaltain MM-turnauksessa yllätyksellisesti pronssia.

Ruotsi kohtaa Venäjän MM-turnauksen puolivälierissä voittajan tiistai-illan myöhäisottelusta Kolumbia–Englanti.

Lue myös:

    Uusimmat