Englannin päävalmentajalta uutispommi EM-kisojen alla

Gareth Southgate paljastaa, että tämän kesän EM-kisat jäävät todennäköisesti hänen viimeisekseen Englannin peräsimessä, ellei hän pysty johdattamaan maata Euroopan mestaruuteen.

– Jos emme voita, en luultavasti ole enää täällä. Tämä (EM-turnaus) lienee siis viimeinen mahdollisuus, Southgate kertoo Bildille.

53-vuotias Southgate hyppäsi Englannin peräsimeen yhtenä maajoukkueen heikoimpana ajanjaksona. Islanti oli juuri tyrmännyt maan nöyryyttävästi ulos EM-kisoista vuonna 2016.

Sam Allardycen korvannut Southgate on saanut junan näyttävästi takaisin raiteilleen. Hän johdatti Englannin MM-kisojen välieriin vuonna 2018 ja puolivälieriin neljä vuotta myöhemmin. Edellisissä EM-kisoissa joukkue eteni aina finaaliin saakka, mutta hävisi rangaistuspotkukilpailussa Italialle.

Southgate kuitenkin myöntää, etteivät tasaisen hyvät suoritukset riitä, kun edellisestä merkittävästä arvokisavoitosta käy pian kuluneeksi 60 vuotta.

– Luulen, että noin puolet maajoukkuevalmentajista lähtee turnauksen jälkeen - sellainen on kansainvälisen jalkapallon luonne, Southgate analysoi.

– Olen ollut täällä nyt melkein kahdeksan vuotta, ja olemme päässeet lähelle. Tiedän siis, etten voi jatkuvasti seisoa ihmisten edessä ja pyytää heitä antamaan vähän enemmän, koska jossain vaiheessa he menettävät uskon sanomaani.

– Jos haluamme olla suuri joukkue, ja haluan olla huippuvalmentaja, on tärkeinä hetkinä pakko toimittaa.

Southgatea on yhdistetty brittilehdissä Manchester Unitedin peräsimeen. Hän kuitenkin sanoo, ettei aio puhua tulevaisuudestaan kenellekään ennen kesän lopputurnausta Saksassa.

Englanti aloittaa EM-kisaurakkansa sunnuntaina Serbiaa vastaan. Samassa lohkossa pelaavat myös Tanska ja Slovenia.

Lue myös:

    Uusimmat