Ei voi olla totta: huippupelaaja loukkaantui tuulettaessaan maalia – EM-kisat nyt vaarassa

Puolan maalintekijä loukkaantui tuuletuksessa – EM-kisat uhattuna 1:57
Katso: Puolan kärkimies Karol Swiderski jäi huutamaan kivusta maalituuletuksensa jälkeen.

Jalkapallon EM-kisoihin valmistautuva Puola päihitti Turkin maanantai-illan ystävyysottelussa 2–1-lukemin, mutta näyttää maksaneen siitä kovan hinnan kahden epätoivotun loukkaantumisen takia.

Puola avasi maalihanat ottelun 12. minuutilla. Karol Swiderski viimeisteli pallon varmasti sisään.

Sen jälkeen 27-vuotias hyökkääjä juoksi kohti kulmalippua, liukui polvillaan ja hyppäsi ilmaan tuulettaessaan kotifanien hurratessa.

Swiderski laskeutui kuitenkin kiusallisesti maahan ja väänsi nilkkansa. Italialaista Hellas Veronaa edustava kärkimies jäi huutamaan tuskaisena nurmenpintaan ja joutui hetkeä myöhemmin vaihtoon.

Katso tilanne ylälaidan videolta.

Eikä siinä vielä kaikki

Puolen tunnin pelin kohdalla Puola kärsi toisen merkittävän takaiskun, kun Robert Lewandowski loukkaantui.

Barcelona-tähti meni maihin Turkin kulmapotkun jälkeen, eikä kyennyt jatkamaan EM-kenraalia ilmeisen reisivamman vuoksi.

Robert Lewandowski poistui EM-kenraalista – loukkaantuminen säikäytti Puolan joukkueen 1:30
Lewandowskin loukkaantuminen säikytti Puolan joukkueen.

Puolan päävalmentaja Michal Probierz sanoi ottelun jälkeen, ettei Lewandowskin vamma ole pahanlaatuinen. Swiderskin tilanne ei kuitenkaan kuulosta yhtä valoisalta EM-kisojen lähestyessä.

– Karol on nyrjäyttänyt nilkkansa, ja vasta testien jälkeen tiedämme, miltä tilanne näyttää. Mitään muutoksia (EM-joukkueeseen) ei varmasti tehdä, Probierz sanoi.

– Robertilla on pieni loukkaantuminen, mutta sen ei pitäisi olla ongelma.

Turkki, joka on myös menossa EM-kisoihin, tasoitti pelin 72. minuutilla Baris Alper Yilmazin toimesta.

Ottelun lisäajalla Nicola Zalewski antoi Puolalle kuitenkin ilonaihetta ratkaistessaan voiton haastavasta illasta kärsineelle kotijoukkueelle.

Upea voittomaali – Nicola Zalewski pujotteli läpi turkkilaispuolustuksen 1:42
Zalewski pujotteli läpi turkkilaispuolustuksen ja viimeisteli upean voittomaalin.

Puola aloittaa EM-kampanjansa sunnuntaina Hollantia vastaan. Sen lohkossa pelaavat myös Itävalta ja Ranska.

Turkki kohtaa lohkovaiheessa sen sijaan Georgian, Portugalin ja Tshekin.