Jyrkkä viesti – duumasta puututtiin venäläisfanien toimintaan ennen Huuhkajat-ottelua: "Kamalaa"

8:55
Tulosruutu kertoi lauantain dramaattisista EM-jalkapallotapahtumista.

Osa Venäjän faneista ryöpytti venäläispelaajia, kun maan taival jalkapallon EM-kisoissa käynnistyi lauantaina 0–3-tappiolla Belgiaa vastaan. Duuman urheilu-, turismi ja nuorisokomitean jäsen Dmitri Svishtshev on puuttunut asiaan jyrkästi.

Belgia on Fifa-rankingin ykkösenä, Venäjä 38:ntena. Ennakkosuosikkina otteluun lähteneet belgit hoitivat B-lohkon keskinäisen kohtaamisen Pietarissa ongelmitta 3–0-voitolla, mutta monet venäläisfaneista eivät tätä sulattaneet. Venäläispelaajat ovat saaneet törkyä niskaansa.

Urheiluvaikuttajana tunnettu Dmitri Svishtshev duumasta ei tyydy seuraamaan tilannetta tumput suorina.

– Ette voi solvata jalkapalloilijoita – se on kamalaa. Kaksi päivää sitten he kirjaimellisesti ihailivat meidän pelaajiamme, mutta tappion jälkeen he alkoivat vihata ja toivoa pahinta. Vain yksi ottelu on pelattu, joten johtopäätöksiä ei voida vetää. Venäjän maajoukkuetta täytyy tukea, ja Venäjän jalkapalloliiton johtajat tulevat vetämään johtopäätökset, Svishtshev paalutteli Championatin mukaan.

Svishtshev muistutti Belgian asemasta maailman ranking-ykkösenä.

– Mitä me haluamme nyt? Maailmantähdet pelaavat Belgian riveissä. Jos voittaisimme, se olisi ihme. En keksi tekosyitä joukkueemme tappiolle, mutta missään tilanteessa meidän ei pitäiksi solvata. 

Svishtshev latasi, että pelaajien on parempi olla pelaamatta siinä kohtaa, kun fanit alkavat heitä loukata.

– Tuomitsen raivokkaat fanit, jotka ovat osallistuneet urheilijoidemme solvaamiseen ja nöyryyttämiseen.

Svishtshevin mukaan on aika ottaa happea ja antaa valmennukselle työrauha. Venäjä kohtaa seuraavaksi keskiviikkona Suomen, joka yllätti arvokisojen avausottelussaan lauantaina Kööpenhaminassa Tanskan 1–0-voitolla.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja