Englannin kirkko hyväksyi mies- ja naisparien siunauksen – "Leivänmuruja seksuaalivähemmistöille"

Englannin kirkon kirkolliskokous hyväksyi torstaina suunnitelman sallia mies- ja naisparien siunaus.

Riitainen kokous hyväksyi siunaamisen äänestyksen jälkeen vatvottuaan aihetta kahdeksan tuntia kahden päivän aikana.

Suunnitelman hyväksymistä kannatti lopulta 250 edustajaa ja vastusti 181.

Päätös ei muuta kirkon kantaa siitä, että sen papit eivät saa toimittaa seremonioita mies- ja naisparien häissä.

"Leivänmuruja seksuaalivähemmistöille"

Englannin kirkko on viime aikoina lieventänyt jyrkkiä kantojaan seksuaalivähemmistöjä kohtaan. Viime kuussa piispat esittivät ennen kuulumattoman anteeksipyynnön vihamielisestä ja homofobisesta suhtautumisesta, jonka seksuaalivähemmistöt ovat joutuneet kirkon taholta toisinaan kohtaamaan.

Suhtautuminen seksuaalivähemmistöihin jakaa Englannin kirkkoa yhä vahvasti. Uudistajien mielestä kirkko ei vieläkään ota näitä huomioon riittävästi, kun taas vanhoillisen siiven mielestä jo nyt on menty harhaoppisuuden puolelle.

Esimerkiksi seksuaalivähemmistöjen puolesta kampanjoinut kokousedustaja Jayne Ozanne vertasi siunauspäätöstä vähemmistöille annettaviin leivänmuruihin.

Englannin kirkolla on ollut paineita muuttaa suhtautumistaan seksuaalivähemmistöihin sen jälkeen, kun mies- ja naisparit saivat kymmenen vuotta sitten Englannissa ja Walesissa oikeuden mennä naimisiin.

Englannin kirkko on Anglikaanisen kirkon alainen. Anglikaanisella kirkolla on 85 miljoonaa jäsentä, mikä tekee siitä kolmanneksi suurimman kristillisen kirkon katolisen ja ortodoksisen kirkon jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat