Mainos

Energiayhtiön toimitusjohtajalle 1400 euron sakot – ajoi veneellään kaksinkertaista ylinopeutta Kaivopuiston rannassa

Helsingin edustalla veneillyt energia-alan yrityksen toimitusjohtaja nappasi tuntuvat ylinopeussakot. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen maksamaan 6 päiväsakkoa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Päiväsakkojen määrä on pieni, mutta miehen tuloilla niistä jäi maksettavaa yli 1400 euroa.

Tuomio tuli viime elokuun lopulla, mutta siihen johtaneet tapahtumat sattuivat jo loppukesästä 2016.

Mies oli tuolloin veneilemässä Kaivopuiston edustalla. Menoa sivusta seurannut poliisi pani merkille, että miehen ohjaama vene tuli Kaivopuiston laidalla sijaitsevan Cafe Ursulan suunnasta huomattavaa ylinopeutta.

Poliisin arvio: Nelinkertainen ylinopeus

Oikeudessa todistajana kuullun poliisin mukaan mies pujahti Uunisaaren ja Harakansaaren välisestä kapeasta salmesta ja jatkoi matkaa "selvässä liu'ussa" kohti länttä ja Hernesaaren kärkeä.

Vuosikymmeniä vesiliikennevalvontaa tehnyt poliisi arvioi silmämääräisesti, että vene kulki noin 40 kilometriä tunnissa. Alueella on 10 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Poliisi ei käyttänyt tilanteessa tutkaa, sillä hänen mukaansa se ei olisi kyennyt antamaan luotettavaa lukemaa sivusuunnassa ohi kulkevasta veneestä.

Hän oli kuitenkin verrannut venettä muihin alueella liikkuviin veneisiin, jotka ajoivat nopeusrajoituksen mukaisesti. Poliisin mukaan vene kulki näihin verrattuna huomattavaa nopeutta.

Oikeus uskoi poliisia

Oikeudessa toimitusjohtaja kiisti syytteen. Kertomansa mukaan hän oli ajanut veneellä nopeusrajoituksen mukaisesti.

Helsingin käräjäoikeus piti kokeneen poliisin arviota luotettavana ja linjasi, että vaikka miehen silmämääräisesti arvioituun nopeuteen tehtäisiin huomattava vähennys, nopeus oli ollut kuitenkin yli sallitun.

Oikeus päätyi siihen, että nopeus oli ollut vähintään 25 kilometriä tunnissa, eli yli kaksi kertaa sallitun.

Mies tuomittiin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta kuuteen päiväsakkoon, joista jäi toimitusjohtajan muhkeilla tuloilla maksettavaa yhteensä 1428 euroa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, eli siihen voi yrittää hakea muutosta hovioikeudelta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja