Enemmän työtehoa ja parempi olo – vain kaksi sekuntia riittää näiden vaikutusten saamiseksi

Kiinnitä hetkeksi huomiota ryhtiisi: istutko selkä suorana vai kyyryssä työpöydän ääressä? Omaan työasentoon kannattaa panostaa, sillä asennolla on erittäin suuri vaikutus siihen, millaiseksi tunnet olosi juuri nyt.

Hyvän olon saamiseksi ei tarvitse lukea oppaita tai tehdä aikaa vieviä harjoituksia. Jo kaksi sekuntia voi riittää! Nämä sekunnit kannattaa käyttää selän suoristamiseen. 

Hyvä asento ei ainoastaan auta ehkäisemään kipuja, vaan se voi auttaa kohentamaan myös mielialaa. Tämä mullistava tutkimustulos saatiin selville Uudessa-Seelannissa Aucklandin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa, jossa lievästä masennuksesta kärsiviä henkilöitä kehotettiin istumaan selkä suorassa.

Tämän kehotuksen jälkeen henkilöt raportoivat tuntevansa olonsa aiempaa nähden huomattavasti paremmiksi ja vähemmän uupuneiksi.

Ryhti voi auttaa selviytymään stressaavista tilanteista

Hyvä olo suinkaan ei ollut ainoa hyöty, joka suorassa istumisesta todettiin seuraavan. Tutkimuksen johtaja Elizabeth Broadentin mukaan asennolla on huomattava vaikutus myös siihen, kuinka itsevarmaksi tunnet olosi esimerkiksi työelämässä. Naisen mukaan ryhdikkäässä asennossa istuminen saa henkilön tuntemaan olonsa ylpeämmäksi työsuorituksestaan verrattuna siihen, jos henkilö olisi istunut kumarassa.

– Tutkimus viittaa myös siihen, että pystyssä istuminen voi tehdä sinusta pirteämmän, innostuneemman, vähemmän pelokkaan ja korkeamman itsetunnon omaavan stressaavissa tehtävissä, Brroadent kertoo.  

Tutkijat havaitsivat, että ryhdissä istuvat henkilöt puhuivat enemmän, olivat energisempiä ja tunsivat olonsa vähemmän negatiiviseksi stressaavan puheenvuoron aikana.

Kiinnitä siis huomiota ryhtiisi, se voi auttaa sinua toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Ja mikä tärkeintä, hymyssä suin. 

Katso videolta vinkit astetta parempaan istuma-asentoon.


Lähde: Telegraph 

Lue myös:

    Uusimmat