Mainos

Emu-komissaari: Suomella painavat syyt liittyä Emuun

Suomella on hyvät mahdollisuudet ja painavat syyt liittyä ensimmäisten joukossa talous- ja rahaliitto Emuun, sanoi Emu-asioista vastaava EU-komissaari Yves-Thibault de Silguy tänään Helsingissä.

Komissaari vieraili Suomessa perehtymässä Suomen taloudelliseen ja poliittiseen tilanteeseen sekä Emu-keskusteluun. -Kävin täällä viimeksi vuosi sitten, ja minun nähdäkseni kehitys on ollut huomattavaa sen jälkeen. Keskustelu ja ajattelu on kehittynyt syvälliseen ja älykkääseen suuntaan, de Silguy kehui.

De Silguy torjui suomalaisessa keskustelussa esitetyt ajatukset, että Suomen talouden erilaisuus verrattuna keskiseen Eurooppaan olisi peruste pysyä euron ulkopuolella.
-Suomen talous suuntautuu EU-jäsenyyden myötä yhä enemmän Eurooppaan, ja monipuolistuu. Metsäteollisuuden osuus ei ole yhtä ratkaiseva kuin ennen. Suomen tulevaisuus on Euroopassa, komissaari sanoi.

Komissaari vakuutti, ettei Emun lykkääminen tule kysymykseen. Se vaatisi Maastrichtin sopimuksen avaamisen, mitä mikään EU-maa ei ole valmis tekemään. -Mutta päätös tulee olemaan poliittinen, sillä sen tekevät EU-maiden johtajat, hän lisäsi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.