Emmerdale-tähti kertoo järkyttävästä kokemuksestaan: "Minut hakattiin niin, etten pystynyt seisomaan tai näkemään"

Emmerdale-tähti Ash Palmisciano kertoo transsukupuolisuutensa takia kokemistaan järkyttävistä kohtaamisista. 

Emmerdale-sarjan tähti Ash Palmisciano paljasti hiljattain antamassaan haastattelussa, että hänet pahoinpideltiin aikoinaan niin pahasti, ettei hän pystynyt seisomaan eikä näkemään. Syy pahoinpitelylle oli näyttelijän transsukupuolisuus. 

Palmisciano esittää Emmerdalessa transhahmo Matty Bartonia ja on huippusuositun televisiosarjan historian ensimmäinen transsukupuolinen näyttelijä. 

– Transmiehen roolin esittäminen televisiossa on todellinen näyttelijän unelma, joka on käynyt toteen, Palmisciano kertoi asiasta antamassaan haastattelussa. 

– Mutta ihmisenä sen mukana tulee joitakin vaikeuksia, sillä nyt olen avoin yhteiskunnan ennakkoluuloja kohtaan. 

Näyttelijä kertoo kohdanneensa useita tilanteita, jotka ovat olleet hänelle uhkaavia ja jopa päätyneet väkivaltaan.

– Minut on hakattu kaduilla niin, etten pystynyt seisomaan tai näkemään. 

29-vuotiasta Palmiscianoa kohtaan on esitetty myös uhkauksia hänen kävellessään kaduilla. Kerran häntä lähestyi mies, joka esitti vihaisena kysymyksiä hänen sukupuolestaan. Näyttelijä päätti tuolloin olla hiljaa korkean profiilin Emmerdalen roolinsa tähden. 

– Työni takia en pystynyt edes vastaamaan. Se kyllästyttää minua, että kohdellaan kuin kakkosluokan kansalaista "leimani" takia. Kaikille teille vihaajille sekä kiihkoilijoille jotka sivuutatte minut: ei ole mitään, mitä voisitte tehdä saadaksenne minut murtumaan. Olen ollut julmempi itseäni kohtaan kuin mitä te koskaan tulette olemaan, Palmisciano toteaa. 

Jos Twitter-julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Mutta lupaan, etten anna ikinä periksi, koska tiedän muiden luottavan minuun. 

Näyttelijä myöntää miettineensä tarkkaan roolin vastaanottamista sen seurausten takia. Hän kertoo kuitenkin ymmärtäneensä aikuistuttuaan, että mikäli haluaa muutosta asioihin, on itse oltava valmis edesauttamaan niitä. 

– Toivottavasti se (roolini) tulee olemaan viesti ihmisille, että siitä huolimatta, mikä tarinasi on ja mitä olet tehnyt elämässäsi, voit luoda uran ja jahdata unelmiasi. 

Lähde: Yahoo! News

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja