Eminem täyttää 50 vuotta – tällainen on ollut rap-kuninkaan kimurantti rakkauselämä

Eminem 50 vuotta: Rapin kuninkaan elämä pähkinänkuoressa 2:58
Eminem 50 vuotta: Rapin kuninkaan elämä pähkinänkuoressa

50 vuotta täyttävän Eminemin musiikkiura on ollut loistokas, mutta rakkauden saralla miestä on usein kohdannut epäonni.

Yhdysvaltalainen rap-artisti Eminem, oikealta nimeltään Marshall Mathers täyttää maanantaina 17. lokakuuta 50 vuotta. Rapin jumalaksikin tituleerattu artisti nousi aikoinaan köyhistä oloista rikkauksiin raivaten tiensä maailman myydyimmäksi rap-artistiksi.

Vaikka Eminemin ura musiikin parissa on ollut poikkeuksellisen loistokas, kaikilla hänen elämänsä osa-alueilla menestys ei ole ollut taattua. Miehen elämään on mahtunut monia epäonnisia ihmissuhteita aina ex-kumppaneista räppärin omiin vanhempiin.

Vuonna 1988 Eminemin ollessa 15-vuotias hän tapasi 13-vuotiaan Kimberly "Kim" Scottin. Kim kertoi Eminemille hankalista perhesuhteistaan, ja pian kaksikon ensitapaamisen jälkeen hän muutti asumaan Eminemin ja tämän Debbie-äidin luo. Eminem ja Kim alkoivat deittailla, ja vuoden 1995 joulupäivänä kaksikolle syntyi tytär, Hailie.

Eminemin ja Kimin on-off-tyylinen suhde jatkui myrskyisänä vuosien ajan. Kaksikko avioitui vuonna 1999, ja heidän ensimmäinen avioeroprosessinsa tuli päätökseen vuonna 2001. Eronsa yhteydessä Eminem ja Kim taistelivat riitaisasti Hailie-tyttärensä huoltajuudesta, mutta pääsivät asiassa lopulta sopuun.

Avioeroprosessi sai lähteiden mukaan alkunsa, kun räppäri oli nähnyt toisen miehen suutelevan vaimoaan warrenilaisen yökerhon ulkopuolella.

Eminem ja Kim avioituivat uudelleen vuonna 2006, mutta erosivat vain muutamaa kuukautta myöhemmin, tällä kertaa pysyvästi. Toisen ja lopullisen avioeronsa jälkeen kaksikko sopi tuolloin 10-vuotiaan Hailie-tyttärensä yhteishuoltajuudesta.

Väkivaltaisia lyriikoita Kimistä

Eminemin ja Kimin suhde on näytellyt osaansa räppärin lyriikoissa. Eminemin mukaan hänen vuonna 1998 julkaisemansa Just the 2 of Us -kappale sai kimmokkeensa, kun kaksikko oli eronnut väliaikaisesti kesällä 1997 ja Kim oli uhannut räppäriä lähestymiskiellolla vaikeuttaakseen tämän tapaamisia Hailie-tyttären kanssa.

Kappaleessa räppäri laulaa kuvitteellisen tarinan isästä, joka tappaa lapsensa äidin, kuskaa ruumiin auton takakontissa rannalle ja heittää sen lapsensa avustuksella veteen.

Vuonna 2000 Eminem julkaisi Kim-nimisen kappaleen, jonka uskotaan olevan alustus vuonna 1998 julkaisulle Just the 2 of Us -kappaleelle. Kappaleen lyriikat eivät kalpene väkivaltaisuuden suhteen edeltäjälleen, ja sen taustalla kuullaan muun muassa kylmääviä avunhuutoja. 

Kim haastoi Eminemin oikeuteen vuonna 2000 vaatien tätä lopettamaan itsestään kertovien kappaleiden tekemisen. Kaksikko pääsi kuitenkin myöhemmin asian suhteen sovintoon.

Eminem pyysi Kimiltä julkisesti anteeksi vuonna 2017 julkaisemallaan Bad Husband -kappaleella. Kappaleessa Eminem kertoo olevansa "enemmän pahoillaan kuin voisit koskaan käsittää" ja sanoo Kimin jättämisen olleen vaikeampaa "kuin raajan sahaaminen irti vartalosta".

Väitetty suhde Mariah Careyyn, flirttailua Nicki Minajille...

Eminem on pitänyt rakkauselämänsä hyvin vahvasti yksityisenä lukuun ottamatta myrskyisää ja rutkasti mediahuomiota saanutta on-off -suhdettaan Kimin kanssa. Julkisuuteen on kuitenkin vuosien varrella tihkunut huhuja henkilöistä, joiden kanssa Eminemillä on saattanut olla romanttinen suhde.

Eminem on itse väittänyt, että hänellä oli 2000-luvun alussa noin puolen vuoden mittainen suhde yhdysvaltalaislaulaja Mariah Careyn kanssa. Väitetyn suhteen kerrotaan alkaneen vuonna 2001, kun laulaja otti räppäriin yhteyttä ja kysyi, josko tämä haluaisi tehdä yhteistyötä hänen tulevalla albumillaan.

Väitetylle suhteelle ei ole kuitenkaan koskaan saatu vedenpitäviä todisteita, sillä Carey on hanakasti kieltänyt kaksikon välillä olleen koskaan mitään romanttista. Laulajan mukaan kaksikon välinen suhde perustui täysin työhön ja ammatillisiin seikkoihin.

Eminem ja Carey ovat nokitelleet toisiaan kappaleissaan puoltaen omia näkemyksiään heidän suhteestaan. Careyn vuonna 2009 julkaiseman Obsessed-singlen uskotaan kertovan Eminemistä ja siitä, että tämä oli "vain yksi ihailija muiden joukossa". Eminem puolestaan kutsuu Careyta sekopääksi Fat Joe -artistin Lord Above -kappaleella. 

Nyttemmin edesmennyt näyttelijä Brittany Murphy ja Eminem tähdittävät vuonna 2003 julkaistua 8 Mile -elokuvaa, joka perustuu osittain räppärin omaan elämään. Kaksikon roolihahmoilla on elokuvassa useita intiimejä kohtauksia, ja huhujen mukaan Murphy ja Eminem tapailivat toisiaan hetken aikaa myös oikeassa elämässä. The Listin mukaan suhde ei kuitenkaan lopulta toiminut.

Eminem kommentoi hänen ja Murphyn välejä hieman tarkemmin sen jälkeen, kun näyttelijä oli menehtynyt äkillisesti vuonna 2009.

– Olimme jossain vaiheessa hyvin läheisiä ja [Murphy] oli todella hyvä ihminen, Eminem sanoi vuonna 2010 antamassaan haastattelussa.

Kirjailija ja ex-näyttelijä Karrine Steffans on sanonut heilastelleensa aikoinaan Eminemin kanssa. Kaksikon on huhuttu deittailleen vuonna 2003. Räppärin on väitetty tapailleen samaisena vuonna myös aikuisviihdetähti Gina Lynnia, joka esiintyi Eminemin musiikkivideolla. Lynn tai Eminem eivät ole kuitenkaan koskaan vahvistaneet välillään leijuneita suhdehuhuja.

Huhujen mukaan Eminem tapaili vuoden 2004 tienoilla hetken aikaa näyttelijä Tara Reidia, mutta kaksikon suhde ei kertoman mukaan johtanut lopulta mihinkään. Eminem mainitsee Reidin vuonna 2018 julkaistulla Kamikaze-kappaleellaan.

Eminem ja yhdysvaltalaisräppäri Nicki Minaj antoivat vuosien ajan olettaa, että heidän välillään kipinöisi. Parivaljakon romanssihuhut alkoivat kiiriä vuonna 2010, kun Minaj julkaisi Roman's Revenge -nimisen kappaleen, jossa myös Eminem esiintyy.

Tämän jälkeen kaksikko väläytteli toistensa nimiä kappaleissaan ja heitti vuosien ajan bensaa romanssihuhujen liekkeihin. Vuonna 2018 Minajilta udeltiin Instagramissa, seurusteleeko hän todella Eminemin kanssa, johon Minaj vastasi lähteiden mukaan myöntävästi. Räppäri tarkensi kuitenkin myöhemmin, että kyseessä oli vain vitsi.

Eminem puolestaan kysyi vuonna 2018 heittämänsä keikan yhteydessä yleisöltään, kuinka moni haluaisi hänen deittailevan Minajia.

– No hitto, minä myös. Nicki, jos saat tämän viestin, lähetä minulle tekstiviesti myöhemmin, niin keskustellaan asiasta, Eminem sanoi yleisön hurratessa.

Tällä hetkellä Eminem on tiedettävästi sinkku, eikä hänellä ole The Sunin tietojen mukaan aikomuksenaan tapailla ketään, ennen kuin se tuntuu oikealta.

Eminem kertoi aikoinaan Rolling Stonelle antamassaan haastattelussa, että hänen on vaikeaa löytää ihmisiä, joihin luottaa.

– Tarkoitan, että haluaisin olla vielä joskus parisuhteessa. Kukapa ei? Minun asemassani on vain vaikeaa tavata uusia ihmisiä, hän sanoi.

Räppäri kertoi, että hän kärsii luottamusongelmista niin naisten, ystävien kuin muidenkin tapaamiensa ihmisten kohdalla.

Lähteet: The List, The Sun, Life&Style, Biography.com50 Years of Rolling StoneThe Dark Story of Eminem, Mirror, mtv, NME, In Touch Weekly, The Things

Lue myös:

    Uusimmat