Raakoja loukkauksia ja julkisia romahduksia – tässä ovat Eminemin uran suurimmat kohut

Eminem räppää Donald Trumpista

Eminemin ura on ollut täynnä erilaisia kohuja. 

47-vuotias yhdysvaltalaisräppäri Eminem on yksi aikamme seuratuimmista muusikoista. Räppäri on ollut läpi uransa erittäin yksityinen ja pysytellyt vaiti henkilökohtaisista asioistaan, mutta on silti saanut aikaan kohun jos toisenkin muun muassa rankoilla lyriikoillaan. 

Aiemmin tällä viikolla mies aiheutti jälleen kohinaa, sillä erään julkisuuteen vuotaneen kappaleen uskotaan olleen Eminemin käsialaa. Seitsemän sekunnin pituisen pätkän lyriikat ovat pistäneet osan miehen kuulijoista toden teolla takajaloilleen. 

I'd side with Chris Brown, I'd beat down a bitch too (suom. Puoltaisin Chris Brownia, hakkaisin myös ämmän), kuuluvat lyriikat, jotka ovat väitetysti syntyneet Eminemin kynästä. 

Pätkä herätti laajan spekulaation siitä, viittaako Eminem vuoteen 2009 kun muusikko Chriw Brown pahoinpiteli tuolloisen naisystävänsä Rihannan. Kukaan osapuolista ei ole kommentoinut lyriikoita ja niiden tarkoitusta. 

Eminem ja Rihanna ovat tehneet yhteistyötä useaan otteeseen. Vuponna 2010 kaksikko julkaisi yhdessä valtavaksi hitiksi nousseen yhteiskappaleensa Love The Way You Lie, sekä yhdistivät voimansa myös vuonna 2013 julkaistussa kappaleessa The Monster.

Eminemin kyseenalaiset lyriikat ovat herättäneet kohua vastaavalla tavalla aiemminkin. Vuonna 2014 mies räppäsi muusikko Lana Del Reyn lyömisestä. Del Rey on itse tunnustautunut Eminemin faniksi ja kuvaillut tämän olevan lyriikoiden mestari. 

Vuonna 2014 Eminem sanaili kovan herjan, joka oli suunnattu puolestaan Iggy Azalealle. Samassa yhteydessä Eminem ylisti Nicki Minajia tämän kurveista. 

Vuoden 2018 syyskuussa alkunsa sai suuri kahden räppärin sanasota, jonka juuret juontuivat vuoteen 2012, kun Machine Gun Kelly arvioi twiitissään Eminemin tuolloin teini-ikäisen Hailie-tyttären ulkonäköä. 

Muusikkokollegoiden kanssa käytyjen tapausten lisäksi Eminem on kohauttanut perhesuhteilaan. Eminem on herjannut lyriikoissaan muun muassa entistä puolisoaan Kimberly Anne Scottia sekä omaa äitiään Debbie Mathersia, jonkä hän on syyttänyt olleen huumeriippuvainen sekä laiminlyövä vanhempi. Mathers haastoi poikansa kunnianloukkauksesta oikeuteen, mutta tapaus soviteltiin. 

Vuonna 2018 Eminem oli jälleen kohun kohteena, kun hän esitti lyriikoissaan homofobisen kommentin räppäri Tyler the Creatorista. Eminem pahoitteli myöhemmin sanavalintojaan poikkeuksellisesti. 

– Luulen että se sana, jolla kutsuin häntä albumilla, siinä kappaleessa, oli yksi niistä asioista joista ajattelin, että tämä saattaa mennä liian pitkälle. Sillä pyrkimykselläni loukata häntä tajusin, että loukkasin monia muita ihmisiä sanomalla sen, Eminem myönsi myöhemmin. 

Eminemin yksityiselämästä tiedetään vähän, mutta tähti on ollut avoin läpikäymästään kamppailusta alkoholismin sekä reseptilääkeaddiktion kanssa. Räppäri kävi lähellä kuolemaa ottaessaan yliannostuksen vuonna 2007 ja on tämän jälkeen omistautunut raittiudelle. Vuonna 2018 mies juhlisti kymmentä selvää vuottaan. 

Lähde: E! News

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja