Emily vaalensi hiuksensa kotona ja kauhistui lopputuloksesta: "Pitääkö minun ajaa tukkani pois?"

Näin värjäät hiukset kotona onnistuneesti – ammattilaisen vinkit 5:06
Näin värjäät hiukset kotona ilman haavereita!

Brittinaisen yritys vaalentaa hiukset kotona ei tuottanut toivottua lopputulosta. Turvallisempaa onkin hoitaa vaalentaminen kampaajalla, etenkin jos on tummatukkainen.

21-vuotias brittiläinen Emily julkaisi TikTokissa videon hiustenvaalennuskokeilustaan, joka ei mennyt aivan putkeen. Hiukset nimittäin katkesivat, kertoo The Sun.

Videolla nainen näyttää vaaleanpunaista tukkaansa, jonka juurikasvun hän on vaalentanut.

– Pitääkö minun ajaa tukkani pois. Auttakaa! hän kirjoitti videon oheen.

Emilyn mukaan hiukset ovat katkenneet melko ylhäältä juuren läheltä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tiktokissa surkuteltiin ja annettiin neuvoja

Emilyn videota on katsottu yli 2,4 miljoonaa kertaa.

– Ja tämän takia hiuksia ei koskaan vaalenneta kotona. Jos ei ole varaa kampaajalle, se on ihan ok, mutta hyvät ihmiset, olkaa varovaisia ja selvittäkää asioita, tuumasi eräs.

– Emme valitettavasti voi auttaa sinua mitenkään, tyttö hyvä. Se meni jo ja sinun pitää antaa sen kasvaa takaisin, valitteli toinen.

– Osta pidennykset ja pidä niitä, kunnes se kasvaa takaisin, ehdotti joku.

– Olet silti kaunis, lohdutti eräs.

Toisella videolla Emily kertoo värjänneensä hiuksensa oranssilla ja piilottaneensa katkenneet hiukset ponnarilla.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Parempi kääntyä ammattilaisen puoleen

Jos haaveissa siintää hiusten vaalentaminen, hiusten kunnon kannalta turvallisinta on kääntyä kampaajan puoleen. Nordic Hair House muistuttaa, että kampaaja on perehtynyt väriaineisiin ja siihen, miten mahdollisesti aiemmin hiuksiin laitetut väriaineet reagoivat käsittelyyn uusilla aineilla. 

Jos kotona ylipäätään värjää hiuksensa, on syytä jättää väliin suuret muutokset ja vaativat tekniikat, vinkkaa Four Reasons. Pieleen mennyt värjäysoperaatio voi vaurioittaa tukkaa.

Schwarzkopfin mukaan hiusten värjääminen platinanvaaleaksi sopii vain niille, joiden hiukset ovat luonnostaan vaaleat, värjäämättömät ja hyväkuntoiset. Tummakutrisemman kannattaa antaa kampaajan hoitaa homma.

Hiuksia vaalentaessa useapikin käsittelykerta voi olla tarpeen ja hiuksen tulisi antaa levätä vaalennuskertojen välissä. Myös vaalennettujen hiusten hoitaminen on tärkeää.

Jos vaalennuksen tahtoo tehdä ilman riskiä hiusten vahingoittumisesta, Tukkatalo suosittelee valitsemaan luonnollisia tuotteita. Näitä ovat esimerkiksi savella, sitruunalla tai kasvivärillä vaalentaminen.

Lue myös:

    Uusimmat