Emil Ruusuvuori lähti lauluun espanjalaiskäsittelyssä – Harri Heliövaaralle pareineen komea voitto: "Ihan maailman kärkipari"

Suomen tennisässä Emil Ruusuvuoren hyvä massakenttäturnaus Barcelonassa päättyi torstaina, kun Espanjan Alejandro Davidovich Fokina selvitti Ruusuvuoren lukemin 6–4, 7–5.

Maailmanlistalla 40:ntenä oleva suomalainen voitti turnauksessa Kazakstanin Alexander Bublikin (ATP-ranking 55) ja yllätti toisella kierroksella Yhdysvaltain Frances Tiafoen, joka on maailmanlistalla peräti 12:ntena ja oli turnauksen viidenneksi sijoitettu.

ATP-listalla sijalla 38 oleva Fokina oli kuitenkin liian vaikea vastus Ruusuvuorelle, kuten oli jo kaksikon ensimmäisessä ATP-kohtaamisessa vuonna 2020. Fokina voitti tuolloin Kölnin halliturnauksessa 7–5, 6–4. Kautta aikain ensimmäisen kerran he ottivat yhteen vuonna 2019 ATP-haastajakiertueella Mallorcalla, ja silloin Ruusuvuori voitti.

Ruusuvuori harmitteli pelin jälkeen otteitaan massakautensa toisen turnauksen päättäneenä päivänä. Massa-avaus viime viikolla Monte Carlossa toi 1. kierroksen tappion Tshekin Jiri Leheckalle.

– Vähän perusasioita puuttui: liikkuminen ja lyöminen epätasaista. Vähän puuttui jaloista ja koko kropasta mehuja, ja se näkyi, Ruusuvuori totesi torstaisesta tappiostaan Fokinalle.

– Paremmalta tuntui kuin edellisessä turnauksessa. Tehdään fyysisesti paljon töitä, ettei tule samanlaisia droppeja (kuin torstaina).

Heliövaara ja Glasspool kohtaavat tutun argentiinalaisparin

Harri Heliövaara ja britti Lloyd Glasspool nappasivat miesten nelinpelin toisella kierroksella komean voiton, kun he kukistivat turnauksessa toiseksi sijoitetut Rajeev Ramin ja Joe Salisburyn erälukemin 7–6 (9–7), 7–5.

Yhdysvaltainen Ram on nelinpelin maailmanlistalla neljäntenä ja britti Salisbury kuudentena.

– Oli tosi hyvä ottelu meiltä. On kiva voittaa ihan maailman kärkipari tiukassa matsissa. Lukemat olivat tosi tiukat, mutta oli koko ajan usko, että tulee (voitto), Heliövaara iloitsi.

Ram ja Salisbury olivat viime viikonloppuna Barcelonassa Heliövaaran ja Glasspoolin harjoitusvastustajina.

– Silloin olimme vähän purjeessa. Kiva, että matsitilanteessa osat vaihtuivat toisin päin. Tällaisen matsin jälkeen on aika kiva itseluottamus lähteä pelaamaan välierää, Heliövaara sanoi.

Heliövaara ja Glasspool kohtaavat välierissä Argentiinan Maximo Gonzalezin ja Andres Moltenin. Parit kohtasivat viime viikolla Monte Carlossa, ja Heliövaara ja Glasspool voittivat ottelun.