EM-kisoissa suomalaiskeskeytys heti avausyrityksen jälkeen: "Parempi näin"

Kristian Pulli jäi Rooman EM-kisoissa niukasti miesten pituushypyn karsintaan, kun taas Kasperi Vehmaa käytti ylipäätään vain yhden yrityksen.

Pulli hyppäsi 1,3 metrin vastatuulessa kauden kotimaisen kärkituloksen 790 ja sijoittui 14:nneksi, kun 12 parasta eteni finaaliin. Finaalipaikkaan olisi vaadittu kovatasoisessa karsinnassa viisi senttiä pidempi potku.

– Ehkä se yllätti eniten, että taso nousi noin kovaksi. Omat jalat tuntuivat hyviltä. Tällä kertaa kolme hyppyä ei ihan riittänyt. Karsinnan kolmella hypyllä ei tulla ihan urku auki, Pulli sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

– Rankingpisteitä Pariisia (olympialaisia) ajatellen ja kovia tuloksia lähden hakemaan. Oma kunto tuntuu olevan nousussa.

Kasperi Vehmaa puolestaan hyppäsi reisivamman vuoksi vain kerran ja jätti varotoimenpiteenä kaksi yritystä käyttämättä. Tulos 763 toi karsinnan 25. sijan.

– Sain toukokuussa reisivamman, jota on pari viikkoa kuntoutettu. Juoksu toimi, mutta ilmalennossa sen verran kiristi, että päätettiin keskeyttää. Parempi näin, Vehmaa kommentoi.

19-vuotiaan Vehmaan vuoden päätavoitteena ovat alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut Perun Limassa elokuun lopussa.

Ylivoimaisesti pisimmälle karsinnassa ponkaisi Simon Ehammer: sveitsiläisen laaki kantoi 841.

Lue myös:

    Uusimmat