Suomalaistähden vuokra-autoon murtauduttiin Roomassa – "Minulta varastettiin kaikki"

Kestävyysjuoksija Camilla Richardssonin EM-kisareissu kääntyi kurjaksi jo ennen kuin hän ennätti kisapaikalle Roomaan. Richardsson matkusti kisoihin Ostian kautta, missä hän joutui varkauden uhriksi.

Richardssonin vuokra-auton takakontista vietiin torstaina kaikki, mitä hänellä oli mukana Rooman EM-kisoja ja sen jatkoksi suunniteltua St. Moritzin korkean paikan leiriä varten.

– Minulta varastettiin kaikki mun kamat, vakavailmeinen Richardsson kertoi.

– Laitoin kaikki kamat auton takakonttiin ja kävin juoksemassa. Takakontti oli tyhjä, kun tulin takaisin. Auton takaluukussa oli kaikki, mitä omistan.

Varkaus aiheutti Richardssonille ylimääräistä vaivaa, työtä ja huolta.

– 24 viime tuntia on mennyt siihen, että olen hommannut itselleni uusia vaatteita, passin ja pankkikortin. Saa nähdä, saanko hommattua kilpailuun uudet kengät.

Murto jälkiä jättämättä

Richardssonin ällistykseksi varkaiden jäljiltä autoon ei jäänyt murtojälkiä.

– En tiedä, miten varkaat olivat saaneet takakontin auki, mutta poliisi kertoi, että ne kyllä pystyvät siihen.

Varkaus luonnollisesti häiritsee keskittymistä sunnuntaiaamun puolimaratonilla. Ja huolet ovat hänen riesanaan vielä pitkään.

– Toivottavasti vakuutukset ovat kunnossa. Katsotaan, kun tulen Suomeen.

Richardssonilla on ollut myös urheilullisia ongelmia. Kevään leiri Flagstaffissa sujui vammojen ja terveysongelmien takia huonosti.

– Viime viikon treenit ovat kuitenkin menneet niin hyvin, että lähdin tänne kokeilemaan, mikä kunto on, Richardsson kertoi.

– Kunto on vähän arvoitus.

Richardsson juoksi helmikuussa puolimaratonin Suomen ennätyksen 1.09.54. Rooman EM-kisojen puolimaratonilla Suomea edustaa myös Alisa Vainio.

Lue myös:

    Uusimmat