EM-karsintalohkon kärjessä kutkuttava tilanne – kääpiömaalle ei mitään armoa: "Meidän pitäisi tehdä selväksi ensimmäisestä sekunnista lähtien"

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva ennakoi vierasottelua Bosnia-Hertsegovinaa vastaan:"Me olemme valmiita" 2:30
Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva ennakoi EM-karsintaotteluita.

Jalkapallon miesten EM-karsintojen C-lohko on herkullisessa tilanteessa, kun Hollanti, Pohjois-Irlanti ja Saksa ovat kukin saalistaneet 12 pistettä.

Pohjois-Irlanti on pelannut ottelun Hollantia ja Saksaa enemmän, eikä Saksan joukkueenjohtaja Oliver Bierhoff pelkää pistesaldon pysyvän ennallaan sunnuntaina, jolloin Saksa kohtaa vieraskentällä Viron.

–  Meidän tavoitteemme on se, ettei siitä ole epäilystäkään. Meidän täytyy ottaa kolme pistettä, Bierhoff paalutti ennen lauantain lentomatkaa.

Toistuuko Viron riepottelu?

Kesäkuussa Saksa riepotteli kotiviheriöllään Viron 8–0. Laiturit Serge Gnabry ja Marco Reus tekivät molemmat kaksi maalia.

Hollanti kohtaa sunnuntaina vieraskentällä Valko-Venäjän ja on Saksan tavoin ennakkosuosikki ottelussaan. Lohkojumbo Viro on kerännyt vain yhden pisteen ja Valko-Venäjä neljä. Maat ovat kisapaikkataistelun ulkopuolella, ja kaksi paikkaa ensi kesän EM-kilpailuihin jäävät Hollannin, Pohjois-Irlannin ja Saksan ratkaistaviksi.

–  Tällaiset ottelut ovat joskus outoja. Mitä kauemmin antaa vastustajalle tilaa hengittää, sitä huonommin peli sujuu, Saksan vuoden 1996 EM-sankari Bierhoff varoitti.

–  Meidän pitäisi tehdä selväksi ensimmäisestä sekunnista lähtien, että ottelussa on vain yksi lopputulos. Haluamme ja voitamme, niin meillä ei ole ongelmia karsinnassa, Bierhoff jatkoi.

Saksalaisilla sairasteluja

Saksan maajoukkuepelaajista moni on kärsinyt loukkaantumisista ja sairasteluista, mutta esimerkiksi Marco Reus, keskikenttäpelaaja Ilkay Gündogan ja hyökkääjä Timo Werner ovat sunnuntaina jälleen päävalmentaja Joachim Löwin käytettävissä.

Keskiviikkona Saksa pelasi ystävyysottelun Argentiinaa vastaan, ja peli päättyi 2–2.

 

Lue myös:

    Uusimmat