Elonkerjuusta tuttu Johanna Koivu joutui hengitysvaikeuksien vuoksi sairaalaan – oli sairaana kolme kuukautta: "Ensin oli korona ja sitten jälkikorona"

Johanna Koivulla nousi ensin kova kuume, jonka jälkeen alkoivat lihaskivut.

Elonkerjuu-yhtyeestä tuttu viulisti Johanna Koivu alkoi ihmetellä viime maaliskuussa, mikä häntä vaivaa. Kuume kohosi nopeasti 40 asteeseen, mutta laski pian. Hän alkoi epäillä, että sairastaa influenssaa, jota ei ollut koskaan aiemmin sairastanut.

– Se oli uutta, tuntui kuin hississä olisi ollut. Kuume nousi todella nopeasti päälle 40 asteen, se oli outoa ja erikoista. Kun kuume alkoi laskea parin päivän jälkeen, tuli jäätävät lihasivut. Se oli ihan uutta, mitä en ollut ennen kokenut, Koivu kertoi MTV Uutisille NESCAFÉ x Minttu Räikkönen -lanseeraustilaisuudessa.

Kuumeilu jatkui, ja Koivulle alkoi tulla pian lisää erikoisia oireita.

– Kroppa oli niin kipeä, ettei kestänyt sängyn painetta ihoa ja lihaksia vasten. Se oli aika hurjaa. Olisi tehnyt mieli vain seistä, mutta eihän siinä tilanteessa jaksanut seistä, Koivu kuvailee.

Joutui sairaalaan

Koivu pääsi pitkän odotuksen ja monen mutkan kautta vihdoin koronatestiin, joka näytti positiivista. Kunto meni hiljalleen yhä huonommaksi, ja lopulta Koivu joutui sairaalahoitoon.

– Minulla oli siinä vaiheessa jo hengitysvaikeuksia, mitä minulla ei silloin ollut, kun korona iski.

Sairaalahoidossa Koivun kuumetta laskettiin lääkkeillä.

– Yhtenä yönä sain happea ja se auttoi, muita hoitokeinoja ei kauheasti ollut. Enemmän sitä lepoa vain. Olihan se hyvä, että olin valvonnassa.

– Se mikä oli pelottavaa, että kulman takaa saattoi tulla uudet oireet tai uusi vaiva. Ei ollut luottoa siihen, että tämä on hallussa.

Koivun sairasti hyvin pitkään.

– Olin yhteensä noin kolme kuukautta sairaana. Ensin oli korona ja sitten jälkikorona, josta sanotaan, ettei tätä osata hoitaa. Kävin useamman kerran päivystyksessä, kun hengitysvaikeudet menivät niin pahaksi.

Kuinka Johanna Koivu voi nyt? Katso video.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja