Elokuvavuonna 2021 jännitetään, mitkä kaikki ensi-iltaansa odottavat elokuvat pääsevät vihdoin yleisön nähtäviksi: "Kotimainen elokuva pelasti elokuvateatterit viime vuonna"

8:37
MTV Uutiset Live: Bondit ja muut megaelokuvat siirtyivät – onko 2021 kaikkien aikojen leffavuosi?

Jos koronapandemia suo, tänä vuonna elokuvateattereihin pääsee jälleen viime vuotta normaalimmin. Koronavuosi rokotti myös elokuva-alaa, ja monen elokuvan julkaisu siirtyi myöhemmäksi tulevaisuuteen.

Episodin toimituspäällikkö Jussi Huhtala uumoilee, että elokuvateatterit saattavat jossain kohtaa tätä vuotta olla pullollaan uutuuselokuvia.

– Tosi paljon on sellaisia elokuvia, jotka odottavat julkaisupäiväänsä ja lisäksi on sellaisia, jotka on tekeillä. Kun teattereihin pääsee taas paremmin, eikä ole rajoituksia, elokuvateattereissa on todennäköisesti luvassa laaja tarjonta uutuuselokuvia. 

Yksi mahdollisuus Huhtalan mukaan on, että osa tulevista elokuvista siirretään vielä eteenpäin vuodelle 2022. 

Kotimainen elokuva pelasti teatterit

Kun koronapandemian takia Hollywood-elokuvia julkaistiin huomattavan paljon tavallista vähemmän, kotimainen elokuva pääsi kukoistamaan. 

– Kotimainen elokuva pelasti elokuvateatterit viime vuonna. Suomalaisia elokuvia tuli paljon alkuvuonna ja koronapandemiatilanteen ollessa parempi. Suomalaisilla elokuvilla saatiin teattereihin väkeä, ja jos näin ei olisi ollut, tilanne teattereissa olisi paljon pahempi.

Kotimaista elokuvatarjontaa on luvassa myös tänä vuonna.

– Jo tammikuun puolivälin aikoihin alkaa teattereihin tulla isoja kotimaisia elokuvia. Muutenkin ensi-iltapäivämääriä on jo melko monipuolisesti tammikuun puolivälin jälkeen.

Katso Huhtalan haastattelu kokonaisuudessaan ylläolevalta videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja