Mainos

Ella osti Ikeasta uuden keittiön – sai mukana 58 käyttöohjetta

Toimituksen mukana lähes 60 ohjevihkosta saanut nainen on antanut myymäläketjulle terävää kritiikkiä paperin ja samalla ympäristön tuhlauksesta.

Aivan kuten moni muukin, asuntoaan remontoinut Ella Björnklippa kääntyi keittiöasioissa Ikean puoleen. Nainen hankki myymälästä kotiinsa jääkaapin, pakastimen, astianpesukoneen ja lieden, mutta uuden keittiön lisäksi hän tuli hankkineeksi myös suuren kasan paperia, nimittäin 58 ohjevihkosta.

Björnklippa ihmetteleekin, tarvitsevatko ihmiset nykypäivänä todella ohjekirjasia 27 eri kielellä.

– En tiedä, kuinka monta Ikea-myymälää on olemassa ja kuinka moni ihminen ostaa keittiön päivittäin, mutta mietin, kuinkahan monet ihmiset saavat saman määrän paperia. Paksuin vihko sisälsi yli 60 sivua. Ne oli kirjoitettu norjaksi, suomeksi, islanniksi ja niin edelleen. Se on paperin tuhlausta. Olin todella vihainen, ruotsalainen Björnklippa toteaa.

Tämä on naisen mukaan rikos ympäristöä kohtaan, sillä elämme maailmassa, jossa kaikki tieto on saatavilla myös sähköisessä muodossa. Ohjeet löytyvät naisen mukaan Ikean verkkosivuilta, eikä näin ollen ohjeita olisi tarvetta tulostaa valmiiksi kaikille mahdollisille kielille.

Yrityksen pitää palvella kaikkia asiakkaita

Nainen kirjoitti asiasta Ikean Facebook-sivuille ja selitti ongelman. Ikean vastauksen mukaan yhteiskunta ei vielä ole siinä pisteessä, että asennusohjeita voisi antaa ainoastaan netin kautta.

Tiedottajan mukaan yrityksen tulee tyydyttää kaikkien, alkuperästä riippumattomien asiakkaittensa tarpeet ja tarjota heille tietoa mahdollisimman yksinkertaisella tavalla.

– Olemme hyvin tietoisia roolistamme ja vastuustamme yhteiskunnassa. Kierrätämme muovia, pahvia ja tekstiilejä, vain muutamia mainitakseni, tiedottaja Jakob Holmström lisää.

Vastauksessaan mies kehottaa kierrättämään tarpeettomat ohjeet paperinkierrätyksessä.

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, mitä tavaratalossa tapahtuu silloin, kun suurin osa ihmisistä vetelee sikeitä? Katso vastaus videolta. 

3:07

Lähde: Expressen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.