Kymmenet tuhannet ihmiset vaativat Ikeaa palauttamaan pussilakanat ennalleen: "Haluan reiät takaisin!"

Kymmenen vuotta sitten Ikea poisti reiät pussilakanoidensa kulmista. Nyt kymmenet tuhannet ihmiset käyvät taistelua huonekalujättiä vastaan tuodakseen nämä lakanoiden laittamista helpottavat reiät takaisin. 

Lähes jokainen suomalainenkin tietää, kuinka ärsyttävää lakanoiden vaihtaminen voi olla, jos pussilakanoiden kulmista puuttuvat asiaa helpottavat reiät. Tämän on todennut myös ruotsalainen Catrine Neiler, joka käy nyt Facebookissa kiivasta keskustelua aiheen tiimoilta.

Naisen mukaan reiättömien pussilakanoiden käyttäminen on äärimmäisen hankalaa, ja niitä käyttäessään hän ei selviä pedin petaamisesta ilman tyttärensä apua. 

– Eniten minua ärsyttää kuitenkin se, että kun nukut, peitto putoaa aina pussilakanasta. Reiän avulla peitto on helppo vetää jälleen ylös, mutta ilman reikää se on hyvin vaikeaa, Neiler kertoo.

– Haluan reiät takaisin! Annetaan muun maailman tulla tietoiseksi siitä, kuinka me ruotsalaiset petaamme lakanat, Neiler kirjoittaa Ruotsin Ikean Facebook-sivulle lisäämässään päivityksessä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Moni muukin tuntuu ärsyyntyneen samaan asiaan, sillä naisen päivitys on kerännyt runsaasti kannatusta. Jo kymmenet tuhannet ihmiset ovat osoittaneet tukensa tälle naisen arkirutiineja helpottavalle vetoomukselle. 

Reikien käyttöä tulisi opettaa myös muulle maailmalle

Ikea Ruotsin tiedottaja Emil Erikssonin mukaan syy siihen, miksi Ikea lopetti reiällisten pussilakanoiden valmistamisen kymmenen vuotta sitten oli, että reiällisiä pussilakanoita käytetään ainoastaan Pohjoismaissa. Muualla maailmassa ne aiheuttavat ainoastaan hämmennystä.

– Muun maailman markkinoilla asiakkaat halusivat palauttaa ne, koska he luulivat reiällisten pussilakanoiden olevan rikki, Eriksson selittää.

Tämä selitys ei kuitenkaan riittänyt Neilerille, jonka mukaan pussilakanoiden reiät ovat ruotsalainen keksintö, ja niiden ilosanomaa tulisi viedä myös ulkomaille. Nainen ehdottaa ratkaisuksi, että Ikea voisi ryhtyä valmistamaan kahden tyyppisiä pussilakanoita. Sen ei naisen mukaan pitäisi olla kovinkaan suuri kustannus.

Ikea on tietoinen asiakkaiden toiveista, mutta he eivät halua antaa suoria vastauksia siihen, aikovatko he palauttaa reiät lakanoihin vai eivät.

– Ainoa asia mitä voin sanoa on, että etsimme jatkuvasti uusia tapoja kehittää valikoimaamme ja me teemme sitä kaiken aikaa täällä Älmhultissa, Eriksson toteaa.

Lähde: Expressen

***

1:20

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja