Elisan, OnePlussan ja Hatchin 5G-mobiilipelikiertue laajentuu ulkomaillekin – finaali Arctic Invitational -esports-tapahtumassa syyskuussa

Elisan, OnePlussan ja Hatchin yhdessä järjestämä mobiilipelikiertue laajenee myös ulkomaille. Kiertueen finaali tullaan pelaamaan Arctic Invitational -esports-tapahtumassa.

Finaaliin johtavia osakilpailuja järjestetään kevään ja kesän aikana Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa.

”Elisa 5G -liiga on lähtölaukaus maailman ensimmäiselle kansainväliselle pilvipelaamisen mobiilikiertueelle. Liigamme tarjoaa suomalaisille pelaajille loistavan mahdollisuuden kansainväliseen menestymiseen sekä kehittää kotimaista mobiilikilpapelaamisen kulttuuria ja yhteisöä”, kertoo Elisa Viihteen urheilu- ja maksutv-liiketoiminnasta vastaava Mika Lepistö.

Kiertueen ensimmäinen osakilpailu oli tammikuussa alkanut Elisa 5G -liiga, joka huipentuu LanTrekissa pelattavaan finaaliin 2. maaliskuuta. Uusi kotimaan Elisa 5G -liigakierros alkaa maalis-huhtikuussa, ja se koostuu edellisen liigakierroksen tapaan noin kahden kuukauden aikana pelattavista karsinnoista sekä online-osiosta. Seuraavan kotimaan liigakierroksen karsintoja pelataan ainakin Tampereella, ja se päättyy Oulun Vectorama-tapahtumaan kesäkuussa.

Kolmas liigakierros käydään kesällä, ja sen finaali puolestaan pelataan Tubecon-tapahtumassa Helsingissä elokuussa.

Näiden kolmen kotimaan liigakierroksen neljä parasta eli yhteensä 12 pelaajaa lunastavat itselleen kutsun Arctic Invitationalissa pelattavaan 5G-finaaliin.

Kotimaan liigakierrosten lisäksi 5G-mobiilikiertue koostuu useista kansainvälisistä osakilpailuista, joista osa toteutetaan yhteistyössä muiden operaattorien kanssa eri puolilla maailmaa. Muissa maissa pelattavista osakilpailuista tulee lisää tietoa kevään aikana.

”E-urheilu on suosittua kaikkialla maailmassa, ja Hatchilla on käyttäjiä globaalisti. Arctic Invitationalissa pelattava finaali antaa kaikille Hatchin käyttäjälle sijainnista riippumatta mahdollisuuden päästä e-urheilun kirkkaimmalle huipulle”, kertoo Hatchin markkinointijohtaja Lassi Nummi.

”5G-aikaan siirryttäessä yksi puhelinten merkittävimmistä kehitysaskeleista on pilvipelaaminen. On mahtavaa olla mukana tuomassa mobiilipelaamista tälle tasolle Suomessa ja toisaalta päästä esittelemään OnePlus-puhelinten tarjoamaa pelikokemusta”, toteaa OnePlussan Suomen maajohtaja Tuomas Lampen.

Arctic Invitationalin finaaleissa nähdään yhteensä 32 mobiilipelaamisen huippuammattilaista kolmesta eri maanosasta. Koko Arctic Invitational -tapahtuma, mukaan lukien globaali 5G-finaali, on nähtävissä Elisa Viihteen ja sen kansainvälisten kumppanien kanavissa ympäri maailman.

Arctic Invitational järjestetään Helsingissä Hartwall Arenalla 14. syyskuuta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja