Elisan, OnePlussan ja Hatchin 5G-mobiilipelikiertue laajentuu ulkomaillekin – finaali Arctic Invitational -esports-tapahtumassa syyskuussa

Elisan, OnePlussan ja Hatchin yhdessä järjestämä mobiilipelikiertue laajenee myös ulkomaille. Kiertueen finaali tullaan pelaamaan Arctic Invitational -esports-tapahtumassa.

Finaaliin johtavia osakilpailuja järjestetään kevään ja kesän aikana Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa.

”Elisa 5G -liiga on lähtölaukaus maailman ensimmäiselle kansainväliselle pilvipelaamisen mobiilikiertueelle. Liigamme tarjoaa suomalaisille pelaajille loistavan mahdollisuuden kansainväliseen menestymiseen sekä kehittää kotimaista mobiilikilpapelaamisen kulttuuria ja yhteisöä”, kertoo Elisa Viihteen urheilu- ja maksutv-liiketoiminnasta vastaava Mika Lepistö.

Kiertueen ensimmäinen osakilpailu oli tammikuussa alkanut Elisa 5G -liiga, joka huipentuu LanTrekissa pelattavaan finaaliin 2. maaliskuuta. Uusi kotimaan Elisa 5G -liigakierros alkaa maalis-huhtikuussa, ja se koostuu edellisen liigakierroksen tapaan noin kahden kuukauden aikana pelattavista karsinnoista sekä online-osiosta. Seuraavan kotimaan liigakierroksen karsintoja pelataan ainakin Tampereella, ja se päättyy Oulun Vectorama-tapahtumaan kesäkuussa.

Kolmas liigakierros käydään kesällä, ja sen finaali puolestaan pelataan Tubecon-tapahtumassa Helsingissä elokuussa.

Näiden kolmen kotimaan liigakierroksen neljä parasta eli yhteensä 12 pelaajaa lunastavat itselleen kutsun Arctic Invitationalissa pelattavaan 5G-finaaliin.

Kotimaan liigakierrosten lisäksi 5G-mobiilikiertue koostuu useista kansainvälisistä osakilpailuista, joista osa toteutetaan yhteistyössä muiden operaattorien kanssa eri puolilla maailmaa. Muissa maissa pelattavista osakilpailuista tulee lisää tietoa kevään aikana.

”E-urheilu on suosittua kaikkialla maailmassa, ja Hatchilla on käyttäjiä globaalisti. Arctic Invitationalissa pelattava finaali antaa kaikille Hatchin käyttäjälle sijainnista riippumatta mahdollisuuden päästä e-urheilun kirkkaimmalle huipulle”, kertoo Hatchin markkinointijohtaja Lassi Nummi.

”5G-aikaan siirryttäessä yksi puhelinten merkittävimmistä kehitysaskeleista on pilvipelaaminen. On mahtavaa olla mukana tuomassa mobiilipelaamista tälle tasolle Suomessa ja toisaalta päästä esittelemään OnePlus-puhelinten tarjoamaa pelikokemusta”, toteaa OnePlussan Suomen maajohtaja Tuomas Lampen.

Arctic Invitationalin finaaleissa nähdään yhteensä 32 mobiilipelaamisen huippuammattilaista kolmesta eri maanosasta. Koko Arctic Invitational -tapahtuma, mukaan lukien globaali 5G-finaali, on nähtävissä Elisa Viihteen ja sen kansainvälisten kumppanien kanavissa ympäri maailman.

Arctic Invitational järjestetään Helsingissä Hartwall Arenalla 14. syyskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja