Mainos

Suomeen oma eSports-mestaruusliiga – tavoitteena täyttää stadionit

Ensimmäiset suomalaiset elektronisen urheilun kilpasarjat käynnistyvät kesän aikana.

Mikä CS:GO?

Counter-Strike: Global Offensive on taktinen ammuntapeli, jossa kaksi viiden pelaajan joukkuetta taistelevat toisiaan vastaan. Tavoitteena on eliminoida vastakkaisen joukkueen pelaajat, virittää pommi tai purkaa se. CS:GO on yksi maailman suosituimmista kilpapeleistä.

Mikä Hearthstone?

Hearthstone: Heroes of Warcraft on virtuaalinen keräilykorttipeli. Vastakkain on kaksi pelaajaa, jotka kortteja pelaamalla yrittävät tuhota toisen pelaajan hahmon.

Elektroninen urheilu eli videopelien kilpapelaaminen on noussut haastamaan perinteistä urheilua kiinnostuksessa, yleisömäärissä ja mediahuomiossa. E-urheilun ammattilaispelaajat houkuttelevat stadioneille kymmenien tuhansien ihmisten yleisöjä.

Huhtikuun alussa Yhdysvalloissa pelatun turnauksen yksittäistä suoraa ottelulähetystä seurasi verkossa huimat 1,6 miljoonaa katsojaa. Suomessa e-urheilua on lähettänyt muun muassa Yle.

Suomessa järjestetään yksittäisiä peliturnauksia, mutta sarjamuotoista kilpailua ei ole ollut. Tiistaina palvelunsa avannut Finnish eSports League eli FEL on ensimmäinen kotimaisia e-urheilun kilpasarjoja tarjoava toimija.

Tavoitteena viedä kotimainen e-urheilu stadioneille

FELin pelitoiminta käynnistyy toukokuun lopussa, kun sijoitusturnaukset syksyllä alkaviin sarjoihin käynnistyvät. E-urheilun kuningaspelin Counter-Strike: Global Offensiven lisäksi pelataan Hearthstone: Heroes of Warcraftia.

– FEL on yhdeksän työntekijän yritys, joka haluaa tarjota ammattimaisen sarjan suomalaisille pelaajille. Tavoitteena on viedä kotimaista e-urheilua eteenpäin suurin harppauksin, aina stadioneille asti, kertoo toimitusjohtaja Jussi Halme.

Yrityksen toiminta perustuu selostettuihin nettilähetyksiin, tulos- ja tilastopalveluun sekä yleisötapahtumiin.

Pelit pelataan kotikoneilta. Erikseen järjestettävissä livetapahtumissa pelaajat ottavat mittaa toisistaan samassa tilassa, yleisön edessä.

E-urheilu on oikeaa urheilua

Kilpailu e-urheilun huipulla on armotonta ja sinne pääseminen vaatii valtavasti harjoittelua. Suomalaispelaajia on hidastanut kotimaisen kilpailutoiminnan hajanaisuus verrattuna muihin lajeihin.

– E-urheilua ei vielä arvosteta samaan tapaan kuin jääkiekkoa tai jalkapalloa. Sitä ongelmaa haluamme olla mukana korjaamassa, Halme sanoo.

– Haluamme tuoda e-urheilun kaikkien huulille ja tehdä siitä asian, josta Suomi voi olla ylpeä. Kilpapelaaminen on monelle intohimo ja sitä ei tällä hetkellä tueta riittävästi.

Ilmoittautuminen FELin liigojen sijoitusturnauksiin on käynnissä sunnuntaihin 29. toukokuuta saakka.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.