Mainos

Elintarviketiloissa vain vähän huomautettavaa

Elintarvikkeita käsitellään enimmäkseen hyväkuntoisissa tiloissa. Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran toukokuun alusta lähtien tarkastamista elintarvikehuoneistoista noin 80 prosenttia on saanut oivallisen tai hyvän arvosanan.

Korjattavaa-arvosana on annettu noin viidennekselle tarkastetuista yrityksistä. Huonon arvosanan on saanut vain pari prosenttia tarkastetuista kohteista.

Eviran koordinoiman Oiva-järjestelmän elintarvikevalvontatietoja on julkaistu toukokuusta lähtien internetissä. Julkaistuja tarkastustietoja on noin 5 000. Ensi vuoden alusta tulokset asetetaan esille myös yritysten sisäänkäynnille.

Oiva-tarkastuksilla valvotaan myymälöiden, ravintoloiden ja suurkeittiöiden yleistä hygieniatasoa, elintarvikkeiden lämpötilaa ja pakkausmerkintöjä.

(MTV3–STT)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.