Elintarviketiloissa vain vähän huomautettavaa

Elintarvikkeita käsitellään enimmäkseen hyväkuntoisissa tiloissa. Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran toukokuun alusta lähtien tarkastamista elintarvikehuoneistoista noin 80 prosenttia on saanut oivallisen tai hyvän arvosanan.

Korjattavaa-arvosana on annettu noin viidennekselle tarkastetuista yrityksistä. Huonon arvosanan on saanut vain pari prosenttia tarkastetuista kohteista.

Eviran koordinoiman Oiva-järjestelmän elintarvikevalvontatietoja on julkaistu toukokuusta lähtien internetissä. Julkaistuja tarkastustietoja on noin 5 000. Ensi vuoden alusta tulokset asetetaan esille myös yritysten sisäänkäynnille.

Oiva-tarkastuksilla valvotaan myymälöiden, ravintoloiden ja suurkeittiöiden yleistä hygieniatasoa, elintarvikkeiden lämpötilaa ja pakkausmerkintöjä.

(MTV3–STT)

Lue myös:

    Uusimmat